Türkiye’ye uluslararası deprem desteği… NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Ankara’ya geldi: NATO’nun kurulmasından bu yana görülen en ölümcül, en korkunç felaket

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın toplantısında konuştu. Stoltenberg depreme ilişkin açıklama yaparak, "İttifakımızın topraklarında NATO’nun kurulmasından bu yana görülen en ölümcül, en korkunç felakettir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’ye uluslararası deprem desteği… NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Ankara’ya geldi: NATO’nun kurulmasından bu yana görülen en ölümcül, en korkunç felaket

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın toplantısında konuştu.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Barınma imkanlarının ülkemize süratle ulaştırılması için birlikte çalışıyoruz. Dün NATO'dan müttefiklerimizin stratejik hava imkanlarını acilen devreye sokmasını istedik. Pakistan'daki 20 bin kışlık çadırın ulaştırılması talep edildi. Bu çadırların hızlı bir şekilde ülkeye gelmesi için çalışmaktayız.

Stoltenberg'den deprem bölgesine ziyaret

Sayın Genel Sekreter bugün Sayın Cumhurbaşkanımız ile de görüşecekler, görüşmenin ardından bölgeye gidecekler. Orada Bakan Akar kendilerini karşılayacaklar. 

NATO'nun sağlayacağı barınma merkezlerinin yerini de görmüş olacaklar. Bu ikili görüşme fırsatını bulunca bazı bölgesel konuları da gündeme getirdik. 

İsveç ve Finlandiya'nın üyelik süreciyle ilgili beklentilerimizi de dile getirdik. Provokasyonlar da hiç faydalı olmadı. Neticede biz Türkiye olarak NATO'nun güçlenmesinden yanayız.  NATO'nun misyonlarına katkı sağlayan ilk 5 ülkeden birisiyiz. 

'Türkiye'nin izlediği tutum çok açık'

İsveç ve Finlandiya'nın adaylık sürecinde süreç birlikte yürüyordu. Finlandiya'nın NATO üyelik sürecini İsveç'ten ayrı bir şekilde değerlendirebiliriz. Bu iki ülkenin üyeliğiyle ilgili Türkiye'nin başından beri izlediği tutum çok açık ve nettir. Beklentilerimizin karşılanması için oturup müzakere ettik. 

'En ölümcül, en korkunç felaket'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in açıklamalarından satır başları:

Sizi bir kez daha görmek mutluluktu. İttifakımıza göstermiş olduğunu taahhütten dolayı da teşekkür etmek istiyorum.

Türkiye'ye ve Suriye'ye dayanışma mesajı vermek için buradayım. İttifakımızın topraklarında NATO’nun kurulmasından bu yana görülen en ölümcül, en korkunç felakettir.

NATO adına en derin en içten baş sağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Türkiye'deki ilk acil faaliyetleri gerçekleştirenlerin cesaretlerini de alkışlamak istiyoruz. Binlerce yardım ve acil arama kurtarma ekipleri farklı ülkeler tarafından gönderildi.

NATO müttefikleri desteklerini vermeye devam ediyor. Askeri uçaklar gece gündüz buradaki alana uluslararası yardımları iletmek için uğraşıyor. Zaman yan yana durma zamanı. 

Kur'an-ı Kerim açıklaması

Hem İsveç hem de Finlandiya'nın üyeliğini imzalamanın zamanının geldiğini düşünüyorum. Her iki ülke de önemli adımlar attılar. Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını çok şiddetle kınadım. Aynı zamanda İsveç'in buna benzer fiilleri engellemesinin de önemli olduğunu düşünüyorum.

İsveç hükümetinin bu fiilleri kınamasının da önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin endişelerini anlayan adımlar olacağını düşünüyorum. Bu nedenle bu iki ülkenin üyeliğinin onaylanmasının zamanı geldiğini düşünüyorum. Onaylayıp onaylamamak Türkiye'nin kararı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin