Türkiye'ye oluk oluk para akacak.... tv100'de konuşan CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre'den CHP ve 6'lı masayla ilgili flaş açıklamalar geldi

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, tv100'de Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti programında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin girişim sermayesine ihtiyacı olduğunu belirten Yunus Emre, "CHP’nin iktidarında 6’lı masanın Türkiye’de yönetime gelmesiyle birlikte bütün bu ortamın değişeceğini görüyorlar. Oluk oluk Türkiye’ye para akacak." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'ye oluk oluk para akacak.... tv100'de konuşan CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre'den CHP ve 6'lı masayla ilgili flaş açıklamalar geldi

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti programında önemli açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'ye oluk oluk para akacak"

CHP'nin "kara para" çıkışıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yunus Emre, Türkiye'nin girişim sermayesine ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Bu konuda diğer dünya ülkelerini örnek gösteren Yunus Emre, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin girişim sermayasine ihtiyacı var. Dünyada artık bu konular değerlendirilirken, sermaye yatırımcısı o ülkeye baktığı zaman hukuk var mı, yatırımlara uygun ortam var mı bunu arıyor. CHP’nin iktidarında 6’lı masanın Türkiye’de yönetime gelmesiyle birlikte bütün bu ortamın değişeceğini görüyorlar. Oluk oluk Türkiye’ye para akacak." dedi.

CHP'nin hesabına göre, bu meblağın 5 trilyon sterlinin üzerinde olduğunu söyleyen Yunus Emre, "Bizim belli ilkelerimiz var. Suçla, kara parayla ilgili. Biz bunların hepsine karşıyız, biz temiz parayı arıyoruz." ifadelerini kaydetti.

 

CHP'nin ABD ve İngiltere seyahatleri

Robotik alanlarda çok ciddi girişimler olduğunu kaydeden CHP'li vekil Yunus Emre, Londra'da Alan Turing Enstitüsü'nü ziyaret ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Bizim bu ziyaretimizde tarım politikası yoktu. Tarım politikasına ayrıca çalışıyoruz. Bu politikalar devam ederse Türkiye'yi bir felaket bekliyor. Bizim genç nüfusumuz tarımdan çekilmiş durumda. Bugün insanlarımız tarımdan para kazanamadıkları için büyükşehirlere geliyor. Bartın'daki Soma'daki felaketleri hatırlıyorsunuz. İnsanlarımız neden binlerce metrelerce yerin altında çalışmayı tercih ediyor? Türkiye'de bugün tarımdan para kazanılamıyor. Gençler köylerden çekildi."

"CHP'yi de kendisi gibi zannediyor"

"Türkiye'de 'kişi kendinden bilir işi' diye bir söz olduğunu anımsatan Yunus Emre, "Recep Tayyip Erdoğan başbakan değil, partisini yeni kurmuş. ABD'yi ziyarete gidiyor. O ziyaretinde yıllarca ABD gizli servisinde görev yapmış isimlerle görüşüyor. Bunların hepsi kayıtlarda duruyor." dedi.

"Gizli kapaklı görüşmeler yapan bir tarafın iktidarı olduğu için CHP'yi de kendisi gibi zannediyor." diyen Yunus Emre, "Bizim yaptığımız bütün görüşmeler açık, şeffaf." ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu iddiasının perde arkası...

Kılıçdaroğlu'nun "uyuşturucu" iddiasına değinen CHP'li vekil Yunus Emre, "Türkiye’de gerçekten cesur, hakkı, hukuku bilen savcılar olsa o açıklamaları ifa kabul ederler dosyaları açarlardı. Bu olmuyor. Kimse gidip bildiklerini anlatmıyor." dedi. 

"Avrupa Birliği üyesi bir Türkiye olacak"

CHP'li vekil Yunus Emre, "Bizim bir vizyonumuz var. Avrupa Birliği üyesi bir Türkiye olacak. Bunu gerçekleştireceğiz." diyerek, ABD ziyaretinin asıl amacını açıkladı.

Avrupa Birliği fasıllarında eksik kalan bütün adımları atacaklarına dikkat çeken Yunus Emre, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu Avrupalılar için bir test olacak. Türkiye'nin yeniden yapılanmaya ihtiyacı var. ABD'de üniversiteleri ziyaret ettik. ABD'de üniversitelerde yapılan çalışmalar, nasıl şirkete dönüyor. Ve bir ekonomik değer kazanıyor. ABD ziyaretinin amacı buydu"

Kaynak: TV100
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin