Türkiye'ye gelen Çinli gazeteciler hangi haber ajansını ziyaret etti?

Çin'in bazı medya organlarının temsilcilerinden oluşan bir gazeteci heyeti Türkiye'den bir haber ajansını ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'ye gelen Çinli gazeteciler hangi haber ajansını ziyaret etti?

Çin'in bazı medya organlarının temsilcilerinden oluşan bir gazeteci heyeti, Anadolu Ajansı'nı ziyaret etti. AA'nın 2020 vizyonu hakkında bilgi alan heyet, uluslararası haber ajanslarının medya sektöründeki yeri hakkında görüş alışverişinde bulundu. 



Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nün (KDK), "Gazeteci Heyetleri Programı" çerçevesinde Türkiye'de konuk ettiği heyetin AA'yı ziyaretinde, uluslararası haber ajanslarının medya sektöründeki gelişmelere uyumu, insan kaynakları ve teknoloji altyapısıyla ilgili politikaları ve AA'nın 2020 Vizyonu değerlendirildi. 



AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, heyet üyelerinin sorularını yanıtlayarak AA'nın 2020 hedeflerine ulaşmak için attığı adımlarda gözetilen temel esasları açıkladı. 



Ajans'ın 2020 Vizyonu hakkında bir sunum yapan Dış Haberler Editör Yardımcısı Yusuf Kaya da AA'nın şimdilik 6 dilde yayın yaptığını ancak 2020'ye kadar bunu 11'e çıkarmayı hedeflediğini, 2020'de ilk 5 haber ajansı içinde yer alarak küresel bir oyuncu haline gelmesinin amaçlandığını dile getirdi.  



Çinli gazeteciler daha sonra AA Genel Müdürlüğü'ndeki servisleri gezerek kurumun işleyişi hakkında bilgi aldı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin