Türkiye'ye gelecek, medyanın şeceresini çıkaracak

İstanbul Şehir Üniversitesi Sinema-Televizyon Bölümü, Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) işbirliği ile gerçekleşecek etkinlikte ünlü medya teorisyeni Laura Marks'ı ağırlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'ye gelecek, medyanın şeceresini çıkaracak

Laura Marks, 'Halı Gibi Düşünmek: Algının Cisimlenmesi ve Algoritmik Medyada Bireyleşme' ve 'Akışkan ve Yoğunlaştırılmış İmgeler: Molla Sadra Sinema Araştırmalarıyla Karşılaşıyor' başlıklı konuşmalarında yeni medya sanatını ve sinemayı İslam Felsefesi'nin gözünden yorumlayacak.



12 Kasım Çarşamba saat 14:00'te İstanbul Şehir Üniversitesi Batı Kampüsü Sinema Salonu'nda gerçekleşecek 'Halı Gibi Düşünmek: Algının Cisimlenmesi ve Algoritmik Medyada Bireyleşme' adlı çalışmasında, ünlü  teorisyen Laura Marks, 'Sarmal ve Sonsuzluk: Yeni Medya Sanatının Şeceresi' kitabından yola çıkarak klasik İslam sanatı ile bilgisayar temelli çağdaş sanat arasındaki ilişkileri irdeleyecek.  Marks çalışmasında, İslam sanatının yaratıcı imgeye dayanan uygulamalarıyla çağdaş medya sanatına nasıl ilham verdiğini aktaracak.



Laura Marks'ın bir diğer çalışması olan 'Akışkan ve Yoğunlaştırılmış İmgeler: Molla Sadra Sinema Araştırmalarıyla Karşılaşıyor' başlıklı konuşması, 13  Kasım Perşembe saat 14:00  Bilim ve Sanat Vakfı, Zeyrek Salonu'nda gerçekleşecek. Marks, bu vesileyle, Batı felsefesinde hayali duyu kavramıyla aynı kökleri taşıyan 'İslami hayal alemini' imgesel yapılar ve gerçeklik üzerinden ele alacak. Ünlü teorisyen çalışmasında ayrıca Muhammed Arkoun gibi vizyon sahibi kolektif politikaları hayal aleminde temellendiren çağdaş Müslüman felsefecilerden örnekler vererek, 'hayal alemi' kavramını çağdaş Batı felsefesindeki Lacan'cı imgesel, Deleuze'cü kristal-imge ve Kracuer, Bazin ve Merleau-Ponty'nin yarı mistik imge anlayışlarıyla karşılaştıracak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin