'Türkiye'nin kürtaj hakları yasaklanıyor mu?'

Yeni kürtaj yasası, Amerika'nın Sesi'ne haber oldu.

Google Haberlere Abone ol
'Türkiye'nin kürtaj hakları yasaklanıyor mu?'

Amerika'nın Sesi, Şubat ayı başında İstanbul'da düzenlenen bir protesto gösterisinde kürtaj hakkına destek arandığına, benzeri eylemler zaman zaman başka kentlerde de düzenlendiğine, kadın grupları hükümetin kürtajı yasaklamak için dolaylı yollarını denediği görüşünde olduğuna dikkat çekildiği haberinde "AK Parti hükümetinin ise mevcut yasa ve yönetmelikleri uyguladığını söylediğine" dikkat çekti. 



-"HÜKÜMET YENİ BİR KÜRTAJ YASASI HAZIRLIYOR"-



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta yaptığı bir konuşmada aileyi koruma konusunda kendi görüşlerini yinelerken, "Aileye yönelik her saldırı, doğrudan insanlığa saldırıdır" ifadelerini kullandığını kaydeden Amerika'nın Sesi, "Erdoğan, nüfusun yaşlanmasında kürtajın rolü olduğunu da söyledi. Son verilere göre Türkiye'de doğum oranı önemli ölçüde düştü. 1978 yılında kadın başına 4.33 çocuk düşerken, bu rakam son dönemde 2.1'e indi" dedi. Haberde şöyle devam edildi:



"Hükümet, yeni bir kürtaj yasası hazırlıyor. Tam olarak içeriği açıklanmasa da bakanlar, yeni yasayla kürtajın yasaklanmayacağını belirtiyor."



Amerika'nın Sesi, kürtaj savunucularının kürtajla ilgili henüz yasal bir yasaklama olmamasına rağmen fiilen sınırlamaların getirildiğini, yeni yasayla kürtajın daha da zorlaşabileceğini söylediklerine de dikkat çektiği haberine şu sözlerle noktaladı:



"Türkiye'de kürtaj 1983 yılında yasal hale getirildi. Bunda da gizli olarak yapılan kürtajlar sırasında çok sayıda kadının ölmesi etkili oldu. Kadın grupları, kürtaj hakkı için hükümete karşı mücadeleye kararlı görünüyor." (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin