Türkiye'nin konuştuğu daire 16'daki o kişi konuştu: Ayakları tutmuyordu

Apartmanın önünde baktığı sokak köpeği belediyeye şikâyet edilince “Daire 16’dayım. İsmim Özay Kaya” sözleriyle sosyal medyada gündeme gelen Özay Kaya, “"Evimde 8 yıldır gözleri görmeyen bir köpek bakıyorum. Bir vicdan patlamasıyla o şekilde sesimi yükselttim” dedi. Konuyla ilgili Çorlu Belediyesi'nden de açıklama geldi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kendilerine köpeğin alınması yönünde bir talep gelmediğini belirterek, Köpük'ün yerinde kalacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin konuştuğu daire 16'daki o kişi konuştu: Ayakları tutmuyordu

Özay Kaya Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, "Yaklaşık iki yıl önce karlı bir günde arka ayakları tutmazken Köpük’ü bulduk, durumuna çok üzüldük. İki ay boyunca her gün sütle, etle, battaniyelerin arasına sararak besledik. Karda kışta soğukta kalmasın diye ona bir tane kulübe aldık. İki aylık mücadelenin sonunda tekrar yürütmeyi başardık. Bizim böyle bir duygusal geçmişimiz var. Onu ölümden kurtardık. İki yıldır bizim apartmanın dışındaki, belediyeye ait olan alanda bir tane kulübede kalıyor. O orada yaşarken bir şekilde apartman yönetimi karar alıyor. ‘Köpeği burada istemiyoruz, barınağı arayacağız ve onu oradan alacağız’ diye konuşmuşlar. Bunun haberi geldi bana. Köpük bütün mahalleli tarafından benimsenen, ilgilenilen bir köpek. Mahallenin sembolü bir köpek. Böyle bir karar alınmasından dolayı, bir öfke anı, bir vicdan patlaması, bir duygu patlamasıyla o şekilde sesimi yükselttim" dedi.

"Apartmanın aldığı bu yanlış karara tepkimi, bütün apartmana karşı sesimi duyurmak istedim"
Apartmanın aldığı bu yanlış karara tepkimi, bütün apartmana karşı sesimi duyurmak istedim. Hani bu yapılanın bütün sokak köpeklerini ilgilendirdiğini, her birimizin bir şekilde duyarlı olması gerektiğini vurgulamak için öyle bir yükseldim. Daha sonra sosyal medyada kızım paylaşmış ve bu şekilde gündem oldu. Belediyeden köpeği almak için gelen de olmadı.

 

Sosyal medyada benim için ‘Çok istiyorsa evinde baksın’ yazanlar da olmuş. Ben zaten evimde 8 yıldır gözleri görmeyen bir köpek bakıyorum. İsmi de Boby. Sokaktaki tüm köpeklere de bakıyorum ama Köpük bizim için çok ayrı bir köpek. Ona sadece biz değil, mahalleli de bakıyor. Ben mahallenin köpeğini nasıl evime alıp bakayım."

KÖPÜK YERİNDE KALACAK

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması sonrası Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kendilerine köpeğin alınması yönünde bir talep gelmediğini belirterek, Köpük'ün yerinde kalacağını söyledi.

Etiketler daire 16 apartman isyan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin