Türkiye'nin kara harekatının eli kulağında mı? Sınır hattında neler yaşanıyor? tv100 ekibi sıcak bölgeden bildirdi

Türkiye hava operasyonları düzenlediği Suriye'de ayrıca kara harekatı düzenleyecek mi? Sıcak bölgede neler yaşanıyor? tv100 Muhabiri Canan Altıntaş ve Kameraman Mehmet Kayahan Suriye'ye gitti. tv100 Yazarı Abdullah Ağar'dan da kara harekatı değerlendirmesi geldi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin kara harekatının eli kulağında mı? Sınır hattında neler yaşanıyor? tv100 ekibi sıcak bölgeden bildirdi

Karşı taraftan gelecek herhangi bir saldırıya karşı teyakkuzda olan Suriye Milli Ordusu ekipleri sınır hattının tamamında güvenlik önlemleri almış durumda. Suriye Milli Ordusu, olası bir kara harekatı için Ankara'dan gelecek emri bekliyor. PKK/YPG'li teröristler hemen 2 kilometre uzaklıktaki Şeyh İsa köyünde. Olası operasyonda ilk vurulacak noktalardan birisi de yine Tel Rıfat.

tv100 Muhabiri Canan Altıntaş ve Kameraman Mehmet Kayahan Suriye'de teröristlerin yuvalandığı Şeyh İsa'ya sadece birkaç kilometre uzaklıktaki mevzilere gitti. Son durumu görüntüledi.

Burası Türkiye'nin desteği ile terörden temizlenen Suriye toprakları. Sadece birkaç kilometre ötedeki bu köy ise hainlerin yuvalandığı yer.

Suriye'nin Azez ilçesine bağlı Mara Köyü'ndeyiz. Burası teröristleri yuvalandığı Tel Rıfat Şeyh İsa Köyü'ne yaklaşık 2 kilometre. Teröristler işte bu köyde yuvalanarak hem Türkiye'ye hem de Suriye'nin temizlenen noktalarına saldırılar düzenliyor.

SNIPER TEHLİKESİ

Mevziler çok yüksek Mare'nin etrafı tamamen bu şekilde mevzilerle örtülmüş durumda. Özellikle Tel Rıfat'ta bu tarafa bakan noktaları çünkü teröristler buradaki görüş mesafesindeki kişilere yönelikte yine saldırılar gerçekleştiriyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin eğittiği Suriye Milli Ordusu, gece gündüz demeden buradaki mevzilerde nöbet tutuyor.

Zaman zaman akşamları bu noktada Suriye Milli Ordusu ekipleri burada güvenlik tedbirleri almış mevzi de oldukça yüksek. Çünkü karşıda sniperlar var. Ama zaman zaman önemli ve sıcak çatışmaların yaşandığı temasların yaşandığı nokta burası.

Bölge olası bir operasyon için çok kritik çünkü harekat emrinin ardından ilk vurulacak noktalardan biri. Suriye Milli Ordusu askerleri eller tetikte gözler hedefte gelecek talimatı bekliyor.

ABDULLAH AĞAR'IN DEĞERLENDİRMESİ

tv100.com yazarı Abdullah Ağar Suriye'deki kara harekatı sinyalini değendirdi. Ağar, "Gizlilik içinde yapılsa da ufak tefekte olsa bazı hareketliliklerle kendini gösteriyor. Yığınakların oluşturulması hareketin en belirgin ispatı" dedi. 

Kaynak: TV100
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin