'Türkiye'nin kadın yıldızı kim?' Yanıtı Televizyon yazarları verdi!

Meryem Uzerli, Beren Saat, Nurgül Yeşilçay, Elçin Sangu... Televizyonun starı hangisi? İşte yanıtlar

Google Haberlere Abone ol
'Türkiye'nin kadın yıldızı kim?' Yanıtı Televizyon yazarları verdi!

Beren Saat’in ortalığı kasıp kavurduğu, Meryem Uzerli’nin kırık Türkçesiyle milyonların içini titrettiği, Bergüzar Korel’in ya da Nurgül Yeşilçay’ın rating sayaçlarını fır döndürdüğü günler nerede kaldı? Kısa süre öncesine kadar en azından bir sezona damga vuran TV starları nereye saklandı? 

Ekranın en iddialı kadın oyuncuları bile artık rol aldıkları dizinin ‘kurtarıcısı’ olamıyor. Beren Saat’in kadroya dahil olması ‘Muhteşem Yüzyıl-Kösem’i rating sıralamasında yukarılara taşımıyor. Reklamı aylarca dönen ‘Meryemli’ ‘Gecenin Kraliçesi’ beklenen etkiyi yaratamıyor. Serenay Sarıkay, Elçin Sangu gibi yeni nesil oyuncular taşıyor mu peki 'starlık' payesini? En çok iki sene öncesine kadar hem rating’lerin hem de gönüllerin kraliçesi olan kadın oyuncuların yıldızları sönüyor. Elbette bunda rating’leri belirleyen denek gruplarının değişmesi de büyük etken. 

Biz yine de meraklanmadan edemedik ve TV yazarlarına sorduk: Sizce şu anda Türkiye’nin kadın starı kim? 



SON İKİ YILDIR STAR YOK 

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN – RADİKAL 

Son iki yıldır televizyon aslında star çıkarmıyor. Bence bunun nedeni, ‘toplumun her kesimi’ tarafından seyredilen dizilerin artık olmaması. Televizyon kanalları fazlalaştıkça, televizyon seyircisi de bölündü. Ayrıca ideolojik sebepler ile de seyirci bölünmüş durumda. Bu durumda, eskisi gibi televizyon starlarının çıkmaması sonucunu doğuruyor. Eskisi gibi ertesi sabah benim konuşmak istediğim diziyi, başkası seyretmediği için konuşmak istemiyor. Onun konuşmak istediği dizi bambaşka oluyor. Bu da ‘televizyon seyircilerinin’ ortak zevklerinin ve meraklarının oluşmasını engelliyor. Son iki yıldır, sokakta konuşulan, merak edilen, ‘trend’ yaratan diziler nerede ise yok. Çünkü aslında ‘star’ olan oyuncular değil, diziler. Dizi ‘star’ olduktan sonra, içerisinden bir ‘star’ çıkarıyor. Tutmamış bir diziden ya da ortalama seyredilen bir dizide ‘star’ çıkarmanız neredeyse imkansız.



BEREN DE NURGÜL DE MERYEM DE OLMADI… 

SİNA KOLOĞLU - MİLLİYET

Star nedir? En çok dizi çeken mi, en çok Twitter takipçisi olan mı, en çok reklamda oynayan mı, en çok ürün sattıran mı, oyunculuğu mu, adından magazinde en çok söz ettiren mi? Star sonuçta kalıcı olandır. Her senenin starı olmaz. ‘Aşk-ı Memnun’daki Beren Saat evet. Ama bugün için bir star yok. Bu kadar dizinin içinden star çıkmasıda zor... Beren Saat yine yeniden olmadı, Nurgül Yeşilçay olmadı, Meryem Uzerli olmadı...



ELÇİN SANGU, AÇIK ARA BİR NUMARA 

CEREN ŞEHİRLİOĞLU - HÜRRİYET

Bu sezonun bir numaralı kadını açık ara, ‘Kiralık Aşk'ın yıldızı Elçin Sangu. Meryem Uzerli, Beren Saat gibi büyüklerin ratinglerde ilk beşi, ilk 10'u zorladığı ortamda Sangu'nun ratingi hiç düşmüyor. Dizi yedi aydır zirvede. Sosyal medya, Beyaz Show'un en tartışmalı bölümünün yayınlandığı evelki cuma bile Defne ile Ömer'i daha çok konuştu. Instagram'da 1.8 milyon hayranı onu takip ediyor. Stili, özel hayatı, iki lafı herkesten çok merak ediliyor. Üstelik dizideki Defne karakteri de hakkaten sempatik. Hem naif, hem telaşlı, hem hırslı, hem çekingen, hem özgüvenli, hem de hep kendini sorgulama hallerinde. Çok yönlü tatlı bir karakter yaratması ve elbette ekranımızın ilk kızıl yıldızı olması sebebiyle sezonun en özel oyuncusu.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin