Türkiye'nin ilk Ultra HD televizyonu yayına başlıyor!

Ultra HD TV kanalı TRT 4K, yayına hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin ilk Ultra HD televizyonu yayına başlıyor!

Türkiye'nin ilk Ultra HD televizyon kanalı TRT 4K, Türksat üzerinden uydu yayınına 19 Şubat'ta başlayacak.



Türksat AŞ'den yapılan açıklamaya göre, SD ve HD yayınlara göre çok yüksek çözünürlükte bir görüntü kalitesi sunan Ultra HD 4K yayınları, insan gözünün algılayabileceği ince detayların görülmesine imkan sağlıyor.



Büyük ekranlarda oluşabilen görüntüde dağılma sorunu da Ultra HD 4K yayınlarıyla ortadan kalkıyor. Ultra HD 4K ile görüntüler, izleyicilere adeta gerçeklik duygusunu uyandıracak şekilde ulaşıyor.



SD ve HD yayınlar, saniyede 25 kareden, Ultra HD 4K yayınları ise saniyede 50 kareden oluşuyor. HD yayınlar, 2 milyon piksel çözünürlüğe sahip iken Ultra HD 4K yayınlarında bu rakam, 8 milyon piksele kadar çıkabiliyor.



Ultra HD 4K yayınları, kodlama ve sıkıştırma tekniğinde de yenilikler barındırıyor. MPEG-4 teknolojisi kullanan HD yayınlar yerine Ultra HD yayınlarda High Efficiency Video Coding H.265 (HEVC) tekniği ile MPEG-4 teknolojisine kıyasla band genişliği tasarruf sağlanıyor.



Ultra HD yayın sayısının, 2016 yılında UEFA maçları ve yaz olimpiyatları ile artarak yaygınlaşması bekleniyor.



Açıklamaya göre, tanıtım toplantısı, Türksat Genel Müdürü Ensar Gül, TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan'ın katılımıyla 19 Şubat'ta Zorlu Center'da yapılacak. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin