Türkiye'nin ilk savaş muhabirlerindendi...Ergin Konuksever, hayatını kaybetti

Ergin Konuksever, 85 yaşında hayatını kaybetti. Konuksever, Türkiye'nin ilk savaş muhabirlerindendi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin ilk savaş muhabirlerindendi...Ergin Konuksever, hayatını kaybetti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti açıklama yaptı.

Cemiyet “Gazeteci ve foto muhabiri olarak uzun yıllar başarıyla görev yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin de önceki yönetim kurulu üyelerinden, Onur Kurulu başkanlarından Ergin Konuksever’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ergin Konuksever’i hiç unutmayacağız. Ailesinin ve basın topluluğumuzun acısını paylaşıyoruz. " ifadelerine yer verdi.

Konuksever, Deniz Gezmiş’in en bilinen fotoğraflarından biri olan parkalı fotoğrafını çeken fotoğrafçı olarak biliniyor. 

Ergin Konuksever’in cenazesi yarın Levent Camii'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ERGİN KONUKSEVER KİMDİR?

1937 yılında Samsun'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nü bitirdi. Mesleğe 1956 yılında Vatan Gazetesi’nde başladı.

Daha sonra Yeni Sabah, Hürriyet, Günaydın, Cumhuriyet, Milliyet, Akşam, Tercüman, Bulvar, Gazete Gazetesi, Hayat Mecmuası ile BRT TV’de görev yaptı. Arap İsrail Savaşlarını, Irak-İran Savaşını, Irak Amerika Savaşı'nı ve Ortadoğu'da birçok çatışmayı izledi. Deniz Gezmiş'i, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı fotoğrafladı. Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin