Türkiye'nin ilk kadın savaş muhabiri uyardı: Sakın izin vermeyin

Türkiye'nin ilk kadın savaş muhabiri Şerif Turgut, Ankara'daki saldırının ardından önemli uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin ilk kadın savaş muhabiri uyardı: Sakın izin vermeyin

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi'nin,  Ankara’nın merkezinde dün akşam meydana gelen ve 37 kişinin öldüğü terör saldırısıyla ilgili tepki toplayan “Bir süre terörle yaşamaya alışmamız gerekiyor” ifadelerinin ardından, Türkiye'nin ilk kadın savaş muhabirinden önemli bir açıklama geldi.



Terör saldırılarına neden alışmamamız gerektiğini yıllarca savaşları takip eden Türkiye'nin ilk kadın savaş muhabiri Şerif Turgut, sosyal medyadan uyarılarılarda bulundu.



Turgut, Twitter hesabından "Siz siz olun, toplu ölümleri kanıksatmalarına izin vermeyin. Açın pencerelerinizi bağırın, beyaz bayrak takın tepki verin, kanıksamayın. Savaşların başlangıcında 1 eşik var. O eşik toplu ölümleri kanıksatma ve sistematikleştirme. Şu an TR halkına uygulanan bu. Sakın izin vermeyin. Bugüne kadar 12 savaşta çalıştım ve diyeceğim budur. Tepki verin, hesap sorun. Aman ha kanıksamayın.Ölürsünüz, sevdiklerinizi öldürürler. Hah işte, bu dil hele de gazetecilerden çıkmaya başladıysa çok tehlikeli Abdülkadir Selvi: “Bir süre terörle yaşamaya alışmamız gerekiyor. Niye "terörle yaşamaya alışmamız gerekiyor"? Siz hiç bunu bir ABD'li ya da AB'li gazeteciden duydunuz mu? Sakın alışmayın SAKIN" yazdı.



Türkiye'nin ilk kadın savaş muhabiri uyardı: Sakın izin vermeyin


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin