Türkiye’nin ilk FutureArtKids Dijital Atölye’si

Minikler, sanatla teknolojiyi birleştirmenin ve dijital resimler yapmanın keyfini yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin ilk FutureArtKids Dijital Atölye’si

BSH Ev Aletleri ile Özel Sezin Okulu’nun desteğiyle 18 Nisan Perşembe günü Özel Sezin Okulu’nda düzenlenen Türkiye’nin ilk FutureArtKids Dijital Atölye’sine katılan öğrenciler, Futurartist Hayrettin Karaerkek’in eğitmenliğinde sanatla teknolojiyi birleştirmenin ve dijital resimler yapmanın keyfini yaşadı.



BSH Ev Aletleri ile Özel Sezin Okulu’nun desteğiyle 18 Nisan Perşembe günü Özel Sezin Okulu’nda gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk FutureArtKids Dijital Atölyesi kapsamında teknoloji ve sanat bütünleşti. Sanatla teknolojiyi entegre ederek çocukların bu konudaki farkındalıklarını arttırmayı hedefleyen atölye çalışması, Futurartist Hayrettin Karaerkek’in eğitmenliğinde düzenlendi. 



2011 yılında iPOD ile tanışmasının ardından, teknoloji odaklı sanatsal arayışı boyut değiştiren Karaerkek’in, iPod ve iPad’de yaptığı resimler, dünyanın önde gelen dijital sanat platformlarında sergilenmekte. Yakın gelecekte çok boyutlu hologram teknolojisi ile tanışılacağını belirten Futurartist Karaerkek, bu sayede FuturArtKids’lerin yeni dünyayı bambaşka bir boyutta deneyimleyeceklerine ve erken yaşta akıllı ürünler yaratabileceklerine inandığını dile getirdi. 



Proje kapsamında Özel Sezin Okulu öğrencilerinden oluşan 9-12 yaş arasındaki çocuklar, tablet bilgisayarlarının ekranında bir sanat ortamı yaratarak dijital resimler yapmaya başladı.  Yarım yüzyıllık birikimiyle kendi geleceklerini şekillendiren öğrenciler yetiştiren, çağdaş ve fütürist bir okul olarak dikkat çeken Özel Sezin Okulu, teknolojiyi öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirici, öğrenme ortamlarını zenginleştirici bir araç olarak kullanmaya ve bu alanda projeler geliştirmeye devam ediyor. 



BSH Ev Aletleri Kurumsal İletişim Müdürü Burçin Girit ise konuyla ilgili şunları dile getirdi: “İş alanımızda hedefimizi ‘geleceği şekillendirmek’ olarak belirledik ve bu doğrultuda ilklere imza atıyoruz. 1 Mart 2013’te Türkiye’de ilk kez kutlanan ‘Gelecek Günü’nün ana sponsoru olduk. FuturArtKids etkinliği ile de Türkiye’de ilk Fütürizm Kulübü’nü kuran okul olan Özel Sezin Okulu öğrencileriyle Türkiye’nin ilk Futurartist’i Hayrettin Karaerkek’i bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin