Türkiye'nin ilk çevreci sosyal konut projesi tamamlandı: KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler projesini tamamladı, İBB Başkanı İmamoğlu anahtar teslim töreninde vatandaşlarla buluştu

Türkiye'nin ilk çevreci sosyal konut projesi olan Tuzla Meydan Evler projesi planlanan tarihinden 6 ay önce tamamlandı ve hak sahiplerine anahtarları teslim edildi. Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İddiayla söylüyorum ki; İBB bütçesi hiç bu kadar bereketli olmamıştı. Çok dua, destek var bizimle" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin ilk çevreci sosyal konut projesi tamamlandı: KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler projesini tamamladı, İBB Başkanı İmamoğlu anahtar teslim töreninde vatandaşlarla buluştu

İBB iştiraki KİPTAŞ, 158 bağımsız birimden oluşan Tuzla Meydan Evler projesini bitim tarihinden 6 ay önce tamamladı. Hak sahipleri evlerine erken kavuştu. Günde 20 bin litre su tasarrufu sağlayan Türkiye’nin İlk Çevreci Sosyal Konut projesinin anahtar teslim töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, israfa son veren, tasarrufu devreye sokan anlayışla belediye bütçesine bereket geldiğini söyledi.

Tuzla Meydan Evler projesinin temelinin atıldığı dönemde ilçe belediye başkanının ruhsat verilmeyeceği ve yapılamayacağı yönünde karalayıcı sözler sarf ettiğini anımsatan İmamoğlu, “Bugün bu sözlerin ve karalamaların yanlışlığı ispatlandı” dedi. Bostancı – Dudullu metrosunun 2023’ün ilk gününde yeni yıl hediyesi olarak İstanbul’a kazandırılacağını müjdesini veren İmamoğlu, “Bereketin olduğu yerde biliniz ki yatırım vardır. Bereketin olduğu yerde güzel işlerle insanlarınızı buluşturmak vardır. İddiayla söylüyorum ki; İBB bütçesi hiç bu kadar bereketli olmamıştı. Çok dua, destek var bizimle” ifadelerini kullandı.

GÜNDE 20 BİN LİTRE SU TASARRUFU

Sosyal konut anlayışına bereket kavramıyla başka bir boyut getirdiklerini söyleyen İmamoğlu, “KİPTAŞ yeni bir dönemi başlattı. Türkiye'de ilk kez bir sosyal konut projesinde bu tarz uygulama hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Günde 20 bin litre su tasarrufunu vatandaşlarımıza sadece bu projede kazandırıyoruz. Baktığınızda bu senede kurak bir dönem geçiriyoruz. Yani her birinizin evindeki musluğun akışında biraz daha titiz olmalıyız” dedi.

Türkiye'nin ilk çevreci sosyal konut projesi tamamlandı: KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler projesini tamamladı, İBB Başkanı İmamoğlu anahtar teslim töreninde vatandaşlarla buluştu

Anahtar teslim töreninin ardından İmamoğlu, hak sahiplerinden Oğuzhan Canpolat’ın evine misafir oldu. Ev sahipleriyle kahve içen ve koyu sohbete koyulan İmamoğlu aileyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

AYDINLIK EVLER DE GELİYOR

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da törende şu ifadeleri kullandı:

“Tuzla Meydan Evlerle birlikte bu dönemde temel atılan dört sosyal konutumuzun üçünü teslim etmiş oluyoruz ve 1752 bağımsız birinden oluşan sosyal konut projemizi teslim etmiş oluyoruz. Bundan sonraki hedefimiz Tuzla Aydınlık Evler Sosyal Konut Projemiz. Onu da olağanüstü bir aksilik olmazsa Ocak 2023’te hak sahipleri daire belirleme kurallarını yapacağız. Teslim tarihimizi de aynı dönemde açıklayacağız.”

158 bağımsız birimden oluşan KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler, Türkiye’de ilk kez bir sosyal konut projesinde kullanılan “Gri Su Geri Kazanım” sistemiyle ön plana çıkıyor. “Gri Su Geri Kazanım Sistemi” ile evlerde kullanılan sular (duş, küvet, lavabo, çamaşır makineleri ve mutfaklardan vb. gelen evsel nitelikli atık sular) arıtılarak yeniden (klozetlerin rezervuarlarında ve bahçe sulaması için) kullanılacak. Böylece hem bu evlerde yaşayanların su faturalarından hem de sadece bir günde ortalama 100-150 kişinin ihtiyacı olan yaklaşık 20 bin litre sudan tasarruf edilerek, doğal su kaynaklarının ve çevrenin korunmasına önemli katkıda bulunulacak

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin