Türkiye'nin gurur günü... TOGG banttan indi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG ile ilgili flaş açıklamalar

Türkiye'nin otomobili Togg'un ilk aracı, bugün banttan indi. Yerli otomobilin direksiyon koltuğuna Cumhurbaşkanı Erdoğan oturdu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin gurur günü... TOGG banttan indi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG ile ilgili flaş açıklamalar

İlk yerli otomobil girişimi 'Devrim'den 60 yıl sonra, Türkiye'nin yerli ve milli otomobil üretme hayalinde önemli bir kilometre taşı geride kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, montaj hattından inen ilk Togg'un direksiyon koltuğuna geçti. Başkan Erdoğan, banttan inen Anadolu kırmızısı renkli araç ile yolculuğa çıktı.

Erdoğan'dan açılış töreninde açıklamalar

Millet olmak demek ortak bir geleceğe ulaşmak demektir. Togg bu ortak hayali hepimze ulaştırmıştır. Togg'u seri üretim bandından indirmek için gecesini güzdüzlerine katan babayiğitlerimizi emekçilerimizi, mühendislerimizi yürekten kutluyorum.

'Vatansever girişimcilerin önleri kesildi'

Türkiye Yüzyılı vizyonunu dün paylaşmıştık. Türkiye Yüzyılınının ilk fotoğrafı da bugün açtığımız tesisimizdir. Biz bu ürüne otomobil diyoruz. Togg üreticileri akıllı cihaz diyor. Cumhuriyetin birinci yıllarına savaşlardan yorgun düşmüş kaynakları tükenmiş bir ülke olarak girdik. Tüm imkansızlıklara rağmen mühendislerimiz önemli girişmler başlattı. Vecihi Hürkuş, Şakir Zümre, Nuri Killigil gibi vatansever girişimcilerin önleri kesildi. O fabrikalarda üretilen uçakların yerini kuluçka makineleri aldı.

Türkiye'nin gurur günü... TOGG banttan indi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG ile ilgili flaş açıklamalar

'Bize küçük düşünmek yakışmaz'

Biz tıptan mühendisliğe günümüz biliminin temellerini atmış Fatih'lerin torunlarıyız. Bunun için bize küçük düşünmek yakışmaz. Güçlü olmanın ve güçlü kalmanın yolu kendi kendine yetebilmekten geçiyor. Biz bunun için her fırsatta yerli ve milli diyoruz.

'Yunan tutuşacak! 'Çılgın Türkler geliyor' diyecekler'

Tayfun füzeleri atılmaya başlandı Yunan'ın gündemine girdi. Daha durun bunun arkası gelecek. Togg Avrupa'nın yollarına girdiği zaman ciddi manada tutuşacaklar. Çılgın Türkler geliyor diyecekler. Biz onlara değil nereden nereye geldiğimize bakacağız. Yarın değil hemen şimdi diyerek yolumuza devam edeceğiz.

'Dünyanın neresine giderseniz gidin Türk markaları ile karşılacaksınız'

Siz fabrika kurulmuyor diyor diye ortalıkta dolaşanlara itibar etmeyin. Türk sanayicisi fabrika kuracak arsa için birbiriyle yarışıyor. Dünyada teknolojinin ve girişmciliğin hangi noktaya geldiğine bakmak için 10 bin km öteye gitmeye gerek yok. Bunun için Türkiye'ye bakmanız yeterli. Dünyanın neresine giderseniz gidin Türk markaları ile karşılacaksınız.

Türkiye'nin gurur günü... TOGG banttan indi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG ile ilgili flaş açıklamalar - Resim : 2

'Fabrika nerede? Diyordunuz işte burada'

Ülkenin cumhurbaşkanı olarak hep babayitlere davet çıkarttım. Sonunda oldu. Buna da dudak bükenler vardı. Yerli otomobil üretmek intihardır diyenleri gördük. Biz kararımızdan taviz vermeyrek bu projeyi hayata geçirecek babayitleri bulduk. Proje Devrim otomobilinin akıbetini yaşamasını isteyenlere de rastladık. Hani bunun fabrikası nerede diyerek kendi akıllarınca alay edenler vardı. İşte fabrika burada.

'Devrim otomobilinde başarılı olamadılar'

Togg Gemlik Kampüsü tam kapasiteye ulaştığında yılda 175 bin araç üretildiğinde 4 bin 300 kişiye doğrudan 20 bin kişiye dolaylı istihdam sağlanacaktır. Burada 2030'a kadar üretilecek 1 milyon adet araçla cari açığımıza katkı sağlayacağız. Halan üretemezsiniz diyenler varsa şu otomobillere iyi baksınlar. Bundan 60 yıl önce Devrim otomobilini engelleyen Devrin otomobilinde başarılı olamayacaklar.

Bankalara çağrı

Tabi alacağımız otomobilin rengine Emine Hanım ile istişare ederek karar vereceğiz. Burda tüm kamu ve özel sektör bankalarının yöneticilerine Togg'u vatandaşımızın rahatlıkla satın alabilmesi için ellerini taşın altına koymaları çağrısında bulunuyoruz.

Türkiye'nin gurur günü... TOGG banttan indi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG ile ilgili flaş açıklamalar - Resim : 3

'Batarya konusunda anlaşma sağlandı'

Togg, lityum iyon bataryalarının üretimi konusunda dünyanın önde gelen şirketlerden biriyle anlaştı. Togg'un batarya fabrikasının temelini yakında atıyoruz. Biz bu yolla çıkarken Türkiye elektrikli araçların üssü olacak demiştik. Lokomatif nereye giderse vagonlar da oraya gider.

Fiyatı ne olacak?

Togg aracısız bir şekilde alıcılarıyla bulaşacak. Satış işini dijital ve fiziksel deneyimi bireştirerecek. Togg siparişleri şubat ayında ön siparişe açılacaktır. Togg'un fiyatına babayiğitlerle birlikte karar vereceğiz. Önümüzde yılın mart ayında yollara çıkacak ürünün fiyatının şimdiden açıklamak doğru olmayacaktır. Şubat ayında herhalde fiyatı da açıklamış oluruz.

Türkiye'nin gurur günü... TOGG banttan indi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG ile ilgili flaş açıklamalar - Resim : 4

Etiketler togg togg 2022
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin