Türkiye'nin en soğuk yeri belli oldu! Herkes 'Kars' diye düşündü ama rekor o ilden geldi: Sivas'ın İmranlı ilçesi -26 dereceyle rekor kırdı

Yurt genelinde kışın gelmesitle kar yağışları arttı. Karla birlikte de soğuklar ve buna bağlı buzlanmalar yoğunlaştı. Herkes Kars ya da Erzurum'un en soğuk il olduğunu düşünürken rekor Sivas’tan geldi. İmranlı ilçesi eksi 26,6 dereceyle Türkiye'nin en soğuk yeri oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin en soğuk yeri belli oldu! Herkes 'Kars' diye düşündü ama rekor o ilden geldi: Sivas'ın İmranlı ilçesi -26 dereceyle rekor kırdı

Sivas'ın İmranlı ilçesi ise eksi 26,6 dereceyle Türkiye'nin en soğuk yeri oldu. Sivas’ta aralıklarla etkili olan kar yağışı, yerini soğuk havaya bırakırken kentte kartpostallık görüntüler oluştu.

İlçede binaların çatılarından sarkan buz sarkıtları yoldan geçen yurttaşlarda endişe yarattı. İmranlı Kaymakamlığı personeli, kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçenin çeşitli yerlerine mama bıraktı. İmranlılılar ise soğuk havayı sevdiklerini belirterek, kar yağışının ilçeye yakıştığını söyledi. 

Birkaç gündür sıfırın altında seyreden sıcaklıklar, hayatı olumsuz etkiledi. Bazı yurttaşlar donan arabalarını çalıştıramadı.

Hava sıcaklığının sabah saatlerinde sıfırın altında 14 derece olarak ölçüldüğü kentte, Karşıyaka Mahallesi yakınlarındaki Serpincik Göleti'nin yüzeyi tamamen buz tuttu.

Kent merkezine 9 kilometre mesafedeki gölet, beyaz örtüyle kaplandı. İlgi çeken göletin buzla kaplanmış hali havadan dronla görüntülendi.

İmranlı ilçesinde ise hava sıcaklığı Meteoroloji verilerine göre sıfırın altında 26,6 derece olarak ölçüldü. 23 Aralık itibarıyla İmranlı, Türkiye'nin en soğuk yeri oldu. İlçeden doğan ve bin 355 kilometreyle Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak Nehri'nin bazı bölümleri de buz tuttu. Sivas'tan doğup, Karadeniz'e dökülen Kızılırmak'ın Esenyurt Mahallesi civarındaki bölümlerinde suyun yüzeyinde buzlar oluştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin