Türkiye'nin en büyük sinema zinciri satılıyor

Mars Sinema hisselerinin tamamının satışı için düğmeye basıldı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin en büyük sinema zinciri satılıyor

Türkiye'nin en büyük sinema zincirlerinden olan Mars Sinema'nın hisselerinin tamamının satışı için kısa bir süre zarfında Morgan Stanley ve Goldman Sachs'ın yetkilendirilmesi bekleniyor.



Konu hakkında bilgi sahibi kaynakların Reuters'e verdiği bilgide, satıcıyı temsil etmek üzere yatırım bankaları Goldman Sachs ve Morgan Stanley'in yetkilendirilmesi bekleniyor. "Yetkilendirme 10-15 güne kadar açıklanabilir" diyen bir kaynak, alıcı tarafta hem özel sermaye şirketlerinin hem de stratejik yatırımcıların olabileceğini söyledi.



Mars Sinema'da girişim sermayesi şirketi Actera ve Esas Holding'in yüzde 69.5, şirketin Yönetim Kurulu Bakanı Muzaffer Yıldırım'ın ise yüzde 30.5 hissesi bulunuyor.



Mars Sinema, 27 şehirde 589 salonuyla faaliyet gösteriyor. 2001 yılında kurulan Mars Sinema, 2003 yılında İş Girişim Sermayesi'yle yaptığı ilk ortaklığın ardından birçok ortaklığa daha imza attı. Mars Sinema son olarak girişim sermayesi şirketi Actera'nın ardından 2011 yılında da Esas Holding'i ortakları arasına aldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin