Türkiye'nin bazı bölgelerinde kar etkili oldu. Meteoroloji güncel hava durumunu paylaştı. Meteoroloji havaların ısınacağı tarihi duyurdu

Türkiye genelinde havalar ısınmadı. Rize, Bitlis gibi illerde kar yağışı etkili oldu. Soğuklar ise kendisini iyiden iyiye hissettirirken Meteoroloji'den sevindiren haber geldi. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre; hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren artacağı çarşamba gününden itibaren ülke genelinde mevsim normalleri civarına çıkacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin bazı bölgelerinde kar etkili oldu. Meteoroloji güncel hava durumunu paylaştı. Meteoroloji havaların ısınacağı tarihi duyurdu

Meteoroloji, güncel hava durumu tahminlerini sosyal medyadan duyurdu. 5 günlük tahminleri içeren haritayla birlikte yapılan açıklamada, “(9 – 15 Mayıs 2022)Hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren artacağı Çarşamba gününden itibaren ülke genelinde mevsim normalleri civarına çıkacağı tahmin ediliyor.” denildi.

Güncel hava durumu tahminlerine göre yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Sinop, Sivas, Bingöl ve Şanlıurfa çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı; Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur, yer yer kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Van çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI 4 DERECEYE DÜŞTÜ

Meteoroloji Iğdır 16. Bölge Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre bölge genelinde havanın aralıklı yer yer sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtildi.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyredeceği bildirilirken, rüzgarın Kars, Iğdr ve Ağrı’da kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BİTLİS'E KAR YAĞDI

Bitlis’te birkaç gündür etkili olan sağanak yağış kentin yüksek kesimlerinde kar yağışına dönüştü. Ahlat ilçesinin yüksek rakımlı köylerinde de yağmurlu hava yerini kar yağışına bıraktı. İlçeye bağlı Cemalettin köyünde etkili olan kar yağışı etrafı beyaza bürüdü.

Türkiye'nin bazı bölgelerinde kar etkili oldu. Meteoroloji güncel hava durumunu paylaştı. Meteoroloji havaların ısınacağı tarihi duyurdu

RİZE'DE KARLA MÜCADELE

Mayıs ayında yüksek kesimlerinde kar yağışı görülen Rize’de Rize İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye'nin bazı bölgelerinde kar etkili oldu. Meteoroloji güncel hava durumunu paylaştı. Meteoroloji havaların ısınacağı tarihi duyurdu - Resim : 2

Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Çağrankaya Yaylası ile Güneysu ilçe bağlantı yolunda sürdürülen çalışmalar neticesinde kar ile kapalı olan yol iş makineleri ile açıldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin