Türkiye'nin 10 marka ikonu belli oldu

MediaCat ve Advertising Age işbirliği ile Türkiye’nin en iyi 10 marka ikonu seçildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin 10 marka ikonu belli oldu

MediaCat ve Advertising Age işbirliği ile seçilen 10 marka ikonu, üç aşamada gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda belirlendi. İlk olarak Ipsos AdWatch, 30 Temmuz 2012-28 Temmuz 2013 arasında en beğenilen reklamlar listesini inceledi. İkinci aşamada, Ağustos 2012-Temmuz 2013 aralığında Nielsen’in en çok reklam veren markalar verilerinden faydalanıldı. Üçüncü aşamada MediaCat’in Twitter hesabından okurlara #markaikonlari hashtag’i eşliğinde ‘Sizce ait olduğu markanın mesajını en iyi taşıyan ikon hangisi?’ sorusu yöneltildi. Tüm bu süreçlerin ardından MediaCat editoryal kadrosu Türkiye’de hala kullanılmakta olan ve Türkiye’deki markalar tarafından yaratılıp büyütülmüş marka ikonlarını belirledi.

 

Twigy Terlik Adamların da “ikon” olarak seçildiği araştırmada diğer ikonlar ise Turkcell’in Cellocan’ı, Dalin’in Civcivler’i, Arçelik’in Çelik’i, Selpak’ın Filler’i, Sütaş’ın İnekler’i, Migros’un Kanguru’su, Panda’nın Panda Ayıcığı, World Card’ın Vadaa’ları ve Vestel’in Vestronlar’ı oldu.

 

“Terlik Adamlar ilk defa 2002 yılında, üç büyüklerle yaptığımız terlik lisans anlaşması ile statlarda görünmeye başladı. İlk amacımız yaratıcı sloganlarla çıktığımız reklamları destekleyerek taraftar terliklerini tanıtmaktı” diyen Twigy Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, Terlik Adamlar’ın marka ikonu seçilmesiyle ilgili, “Terlik Adamlar artık sadece futbolda değil, pek çok moda etkinliğinde, film galalarında, dizilerin içinde hiç ummadığımız anlarda karşımıza çıkabilir” dedi.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin