Türkiyeli yazarlar Belçikalı çocuklarla buluştu!

Belçikalı çocuklar Ahmet Ümit'ten masal dinledi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiyeli yazarlar Belçikalı çocuklarla buluştu!

Brüksel Eğitim Müşavirliği, Belçika'da yaşayan türk öğrencilere kitap okuma alışkanlığı ve devamlılığı kazandırmak, onlara edebiyat aracılığıyla özgüven aşılayıp anadillerini doğru ve etkili kullanmalarına katkıda bulunmak için Türkiyeli Yazarlar Belçika'da projesini hayata geçirdi.



Proje kapsamında her ay öğrenciler çağdaş bir yazarın kitabını okuyorlar. Kitapları okuyan öğrencilere ödül olarak okudukları kitabın yazarıyla tanışma ve ona kitaba ve hayata dair sorular sorma imkanı sağlanıyor.



Projenin ilk konuğu usta yazar Ahmet Ümit'ti. AB Daimi Büyükelçiliğindeki programa Belçika'nın farklı şehirlerinden öğrenciler, Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenleri ve veliler katıldı. Ahmet Ümit'in masallar okuduğu etkinlikte öğrenciler, edebiyata ve kitaba dair merak ettiklerini yazarla paylaştı.



Yüzlerce öğrencinin ve velinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte çocukların kendi masallarını anlatması salonu şenlik alanına çevirdi. İlk defa bir yazarla konuştuklarını ifade eden öğrencilerin, Ahmet Ümit'e olan sevgi ve ilgileri velilerini de çok memnun etti.



İlk defa yurtdışında çocuklara özel bir programa katıldığını belirten Ahmet Ümit, " Daha önce yüzlerce yurtdışı programlarım oldu. Bu akşam benim için unutulmazdı. Öğrencilerin edebiyata ve kitaba ilgileri, anadillerine sahip çıkmaları ve kendilerini edebiyat aracılığıyla ifade etmeleri çok anlamlı. Ana dilini iyi öğrenen, anadilinde güzel edebi eserler okuyan öğrenciler yaşadıkları toplumun dilini de çabuk öğrenirler. Bu okuma etkinliği hem onların dünyaya bakışına renk katacak hem de yaşadıkları topluma uyumlarını kolaylaştıracaktır" dedi. Çocuklarla yağılan söyleşi programından sonra Brüksel Yunus Emre Enstitü'sünde Belçikalı okurlarla buluşan Ahmet Ümit program sonrasında kitaplarını imzaladı.



Proje sorumlusu Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Yusuf Çopur, projenin Brüksel Eğitim Müşaviri Sinan Ada'nın öncülüğünde Brüksel Yunus Emre Enstitüsü, Belçika Türk Dernekler Birliği ve Türk Telekom Mobile'ın sponsorluğunda gerçekleştiğini, bu kurumların edebiyat çatısı altında öğrencilerimiz için bir araya gelmesinin öenmli olduğunu belirtti. Yusuf Çopur, projenin ilerleyen aylarda aralarında Müge İplikçi, Tuna Kiremitçi, Melike Günyüz, Salih Zengin, Ayşe Sarısayın ve Gülten Dayıoğlu'nun da bulunduğu yazarları öğrencilerle buluşturacağını belirtti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin