Türkiyeli kadınlar isyan etti, Almanya medyası 'korkunç' buldu: Hükümet uçurum yarattı

Türkiye’de kadınların haftalardır, eşitlik ve kadına yönelik şiddetin bitmesi talebiyle protesto gösterileri yapması Almanya medyasının da dikkatini çekti.

Google Haberlere Abone ol
Türkiyeli kadınlar isyan etti, Almanya medyası 'korkunç' buldu: Hükümet uçurum yarattı

Türkiye'de "Kadına karşı şiddet tablosu özellikle son dönemde korkunç boyutlara ulaştı" denilirken, "Hükümetin bu konudaki tavrı ise çelişkili bulunmaya devam ediliyor" sözleri kullanılıyor. 



Deutsche Welle, Daniel Heinrich imzalı haberinde Türkiye'de kadınların protesto gösterileri düzenlediklerini anlatırken  "Hükümetin bu konudaki tavrı ise çelişkili bulunmaya devam ediliyor" diyor. Haberde şunlar söyleniyor:



"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her ne kadar kadına şiddete karşı olduklarını sık sık dile getirip, hükümeti şiddeti engellemeye yönelik alarma geçirse de, ülkede kadına yönelik şiddet ürkütücü bir tablo çiziyor. Medyada haftalardır hemen her gün kadına şiddet haberleri yer alıyor. İstanbul’da binlerce kadın bu şiddeti protesto etmek için Dünya Kadınlar Günü’nde sokaklara döküldü."



"TOPLUMSAL DEĞİŞİM: BAŞARISIZ"



DWelle, 2011'de Erdoğan başkanlığındaki Türk Hükümeti 'Kadına Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ni imzalayan ilk ülke olduğunu anımsatarak “Hükümetin kağıt üzerindeki istekliliği, toplumsal bir dönüşümü sağlayacak uygulamaları beraberinde getirmedi. Kadına karşı şiddet tablosu özellikle son dönemde korkunç boyutlara ulaştı” değerlendirmesini yapıyor.



"KADINLARIN İSYANI"



DWelle, "Çoğunluğu kadın 2 milyon kişinin Twitter üzerinden #sendeanlat sloganıyla başlatılan aksiyona katılarak, kendi yaşadıkları şiddet vakalarını paylaşmaları bu tahmini destekler nitelikte" dediği haberinde 'Kadınların isyanına' değinirken de "Kadınların bu protesto dalgası Şubat ayında Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesiyle başladı" diyor.



Hükümetin Özgecan cinayetine sert tepki gösterirken, Davutoğlu suçlulara en ağır cezanın verileceği sözünü verdiğini. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da davayı bizzat takip edeceğini açıkladığını anımsatan DWelle, "Kısa süre önce Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınlanan ve Erdoğan'ın da kamera karşısına geçtiği bir kamu spotu ise hükümetin birçok tartışmalı açıklamasında olduğu gibi yine yeni bir tartışma başlattı. Spotta kadın bir 'Anne, kardeş, eş, arkadaş' olarak tanımlanıyor" diyor.



Haberde  "Düzgün kadınlar ve diğerleri ayrımına" vurgu yapılıyor ve "Hükümet 'düzgün kadınlar ve 'diğerleri' olarak görülen kadınlar arasında bir uçurum yarattı" eleştirileri yansıtılıyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin