Türkiyeli girişimcinin kurduğu sosyal paylaşım platformuna ABD'den yatırım!

GirlsAskGuys.com, Amerikalı yatırımcılardan 1 milyon dolarlık yatırım aldı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiyeli girişimcinin kurduğu sosyal paylaşım platformuna ABD'den yatırım!

Kadının ve erkeğin hayata dair her konuda soru sorabildiği ve soruları cevaplayarak birbiriyle fikir alışverişinde bulunabildiği bir sosyal paylaşım platformu olarak tanımlanan GirlsAskGuys.com Tolga Tanrıseven tarafından ABD’de kuruldu. Tanrıseven’in hedefi insanların karşı cins hakkında kolaylıkla bilgi alışverişinde bulunabileceği bir topluluk yaratmaktı.



Hızla büyüyen platformun ardından sitenin Türkçe versiyonu KizlarSoruyor.com kuruldu ve kısa sürede en çok ziyaret edilen Türkçe siteler arasına girdi.



ABD’li yatırım şirketlerinden 1 milyon dolar yatırım!



GirlsAskGuys.com, geçtiğimiz ay O’Brien Capital'dan 800 bin dolar ve diğer yatırımcılardan 200 bin dolar olmak üzere toplam 1 Milyon dolar yatırım aldı. O’Brien Capital’ın kurucusu Bob O’Brien aynı zamanda GirlsAskGuys.com’un danışma kuruluna katıldı. 



Bob O’Brien konuyla ilgili olarak "Gelişimindeki bu önemli dönüm noktasında GirlsAskGuys ekibi ile ortaklığımız, bizi inanılmaz bir şekilde heyecanlandırıyor. İnşa ettikleri online topluluğun büyüme hızı, geçtiğimiz sene büyük bir patlamayla kendini gösterdi. Bundan sonraki geliştirmeler sayesinde, kullanıcı deneyiminin de gelişeceğine ve platformun istikrarlı bir şekilde yükselişini sürdürüceğine inanıyoruz" diye konuştu.



Silikon Vadisi’nin tanınmış ismi de artık danışma kurulunda  



Bob O’Brien’in yanı sıra Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’nin mobil ödeme şirketi Square’deki ortağı Jim McKelvey de GirlsAskGuys danışma kuruluna katıldı. 



Ayda 5 milyonu aşkın tekil ziyaretçi 



GirlsAskGuys.com ayda 5 milyonu aşkın tekil ziyaretçi çekiyor. Platform, %75’i 18-30 yaş aralığında bulunan ve birbirlerinden oldukça farklı demografiye sahip aktif üyeleriyle geniş bir pazarlama potansiyeline sahip. 



GirlsAskGuys.com toplam 2 milyona yakın soru ve 15 milyonu aşkın cevapla, kullanıcılar tarafından yaratılmış özgün içeriğe sahip.



2014 yılında yeni tasarım, mobil uygulamalar ve  İspanyolca versiyon 



3 kıtada yerleşik 15 kişilik bir ekip tarafından geliştirilen ve yürütülen platform 2014 yılı başında mobil kullanıma yönelik yeni tasarımı ve mobil uygulamalarıyla ziyaretçilerinin karşısına çıkmayı hedefliyor. Platformun İngilizce ve Türkçe dışındaki dillerde versiyonları da yolda. İlk olarak İspanyolca versiyonun Nisan 2014 tarihinde yayına başlaması hedefleniyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin