Türkiyeli gazetecilere Pensilvanya'dan izin çıkmadı

Gazeteciler, Pensilvanya'da Fethullah Gülen'in yaşadığı malikaneden görüntü alamadı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiyeli gazetecilere Pensilvanya'dan izin çıkmadı

Fethullah Gülen'in bir zamanlar ziyaretçi akınına uğradığı söylenen Amerika'nın Pensilvanya eyaletindeki malikanesinde sessizlik hakim. 



Gülen ve yakın çevresinin ikamet ettiği malikaneye ev sahipliği yapan Saylorsburg kasabasında çekim yapan Anadolu Ajansı (AA) ekibinin, kompleksin giriş kapısını yol kenarından görüntülediği sırada tepkiyle karşılaştığı ve yerleşkeye giren bir arabanın şoförünün agresif tavırlarına maruz kaldığı, ayrıca görevlilerin AA ekibini 'polise şikayet etmekle tehdit ettiği' öne sürüldü.



Bir süre sonra kompleksin girişindeki güvenlik kulübesine giden AA ekibine, kendilerini karşılayan bir görevli ise, yol kenarında çekim yapmanın serbest olduğunu söyledi.



Kompleksin içinde görüntü almak için Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan izin alınması gerektiğini belirten görevli, daha sonra izin için Ortak Değerler İçin İttifak (Alliance for Shared Values) isimli organizasyonun iletişim direktörü Yasemin Aksoy'u adres gösterdi.



Ancak, Gülen'in de içinde yaşadığı kompleks içinde çekim yapma izni almak için irtibata geçilmesi istenen telefon numarasından kimseye ulaşılamadığı belirtildi.



"Kült" izlenimi veriyor



Gülen'in Pocono Dağları üzerindeki yaklaşık 110 bin metrekarelik bir alana yayılan yerleşkesi, dışarıdan görüntülenmeye imkan vermeyen konumuyla dikkati çekiyor.



Kasabanın az sayıdaki işletmelerinin kümelendiği alandan da uzak bir konumda bulunan yerleşke, büyük ve sık ağaçlar nedeniyle etraftaki tepelerden de tatmin edici şekilde görüntülenemiyor.



Kompleksin kasabadan tecrit edilmiş gizemli yapısına vurgu yapan kasaba sakinleri, arazide mevcut olan yapının bir 'kült' izlenimi verdiğini ifade etti.



AA muhabirinin röportaj yaptığı kasaba sakinlerinin büyük çoğunluğunun, 1999'dan beri Saylorsburg'da yaşıyor olmasına rağmen Gülen adını hiç duymamış olduğu görüldü.



Buna rağmen bazı vatandaşlar, yerleşkenin dini bir 'kült' merkezi olduğuna dair söylentiler olduğunu belirtirken, bir vatandaş Gülen'in toplum içine çıkmaması göz önüne alındığında bu türde söylentilerin çıkmasının normal olduğunu kaydetti. (AA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin