Türkiye'den yetenekler İtalya'yı dolaşıyor

TUGFO İtalya konserleri devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den yetenekler İtalya'yı dolaşıyor

Sabancı Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Şef Cem Mansur yönetimindeki genç müzisyenler, Verdi'nin 200. doğum yılı kutlamaları kapsamında İtalya turnesine çıktı. Orkestra, Ravello, Taormina, Roma, Floransa, Faenza, Padova ve Verona olmak üzere 7 şehirde dünyanın önde gelen orkestralarıyla aynı sahneyi paylaşıyor.





2 Eylül'de Aya İrini'de gerçekleştirilen konserde genç müzisyenlerle birlikte sahne alan ünlü keman virtüözü Shlomo Mintz Ravello, İtalya'daki bazı konserlerde de müzisyenlerle sahneyi paylaşıyor. Klasik müziğin en önemli bestecilerini turne repertuvarına alan orkestra, Rossini, Beethoven, Kodaly, Verdi, Bellini, Haydn, Brahms ve Tüzün'den eserlerle dinleyicilerine müzik ziyafeti yaşatıyor.





Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, "Sabancı Vakfı olarak sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin ülkemizde yaygınlaşmasını sağlamak ve geleneksel değerlere sahip çıkmak amacıyla 39 yıldır çeşitli festivallere ve yarışmalara destek oluyoruz. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası da beş yıldır desteklediğimiz, genç ve başarılı müzisyenlerin yetişmesine katkı sağlayan önemli bir proje. Orkestrayı oluşturan öğrenciler, müzik yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra sosyal sorumluluk konusunda da bilinç kazanıyorlar. Geleceğimiz olan gençler, çok sesli düşünmeyi, birbirlerinin sesine saygı duyarak birlikte yaşamayı da öğreniyorlar" ifadelerini kullandı.





İtalya'nın en önemli konser salonlarından biri olan Roma Sala Santa Cecilia Konser Salonu'nda da konser veren genç müzisyenler, turne programına, Floransa, Faenza, Padova ve Verona'daki konserlerle devam edecek.





Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin