Türkiye'den işçi manzaraları... Bir günde iki iş kazası yaşandı. Bir işçi hayatını kaybetti, diğeri ağır yaralandı

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin ekim tarihli son raporuna göre ekim ayında 150 işçi hayatını kaybetti. Yılın ilk 10 ayında ise 1.634 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti. Bugün de Edirne ve Hatay'dan acı haberler geldi. Edirne'de bir işçi hayatını kaybetti, Hatay'da bir işçi ağır yaralı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den işçi manzaraları... Bir günde iki iş kazası yaşandı. Bir işçi hayatını kaybetti, diğeri ağır yaralandı

Acı haber Edirne'den geldi.

Edirne'nin İpsala ilçesinde kontrol için çıktığı yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki su deposundan düşen belediye işçisi 45 yaşındaki Tayfun Başlı, hayatını kaybetti.

Olay, sabah saatlerinde İpsala’ya bağlı Yenikarpuzlu beldesindeki Paşaköy ile Kumdere köyü arasında bulunan su deposunda meydana geldi. Yenikarpuzlu Belediyesi’nde işçi olarak çalışan Tayfun Başlı, kontrol için çıktığı 20 metre yüksekliğindeki su deposundan düştü. Mesai arkadaşları cep telefonuyla ulaşamayınca gittikleri su deposunda Tayfun Başlı’yı yerde hareketsiz yatarken buldu. İhbarla olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Tayfun Başlı’nın hayatını kaybettiği belirlendi.

HATAY'DA BİR İŞÇİ AĞIR YARALI

Hatayın İskenderun ilçesinde inşaat ustası 57 yaşındaki Cesur Kuşdemir, güçlendirme çalışması yaparken çöken beton merdivenin altında kalarak ağır yaralandı.

İlçenin Yenişehir Mahallesi'nde inşaat ustası Cesur Kuşdemir, 2 katlı müstakil evin çatısına çıkan hasarlı beton merdiveni güçlendirmek için çalışırken çökme meydana geldi. Kuşdemir, binanın ikinci katında çöken merdivenin altında kaldı. İhbarla olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından betonun altından çıkarılan Kuşdemir, merdivenli itfaiye aracının sepetiyle indirildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı Kuşdemir'in duran kalbi, 3 kez yeniden çalıştırıldı. Kuşdemir, ambulansla götürüldüğü İskenderun Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde tedavi altına alınırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

İLK 10 AYDA ÖLEN İŞÇİ SAYISI

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG)'nin ekim tarihli son raporuna göre 2023 yılının ilk 10 ayında 1.634 işçi hayatını kaybetti. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin