Türkiye'den Gazze'ye yardım! MSB açıkladı: Toplamda dört sorti planlandı

Milli Savunma Bakanlığı, içerisinde çoğunlukla sağlık malzemelerinin yer aldığı yardım paketlerinin, Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mısır'a gönderileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Gazze'ye yardım! MSB açıkladı: Toplamda dört sorti planlandı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan paylaşımda, "Ülkemizin yardım elini Gazze'ye ulaştırmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla hazırlanan ve içerisinde çoğunlukla sağlık malzemelerinin yer aldığı yardım paketlerini Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarımıza yüklemeye başladık. Uçaklarımız hazır olur olmaz Mısır'a hareket edecek. Yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılması için toplamda dört sorti planlandı" bilgisi verildi.

İLK UÇAK HAREKET ETTİ

Milli Savunma Bakanlığı, yardım malzemelerinin bulunduğu ilk uçağın Mısır'a hareket ettiğini bildirdi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Gazze için hazırlanan ve çoğunlukla sağlık malzemelerinin yer aldığı yardım paketlerini taşıyan Hava Kuvvetlerimize ait ilk uçak, Ankara Etimesgut'taki 11'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığımızdan Mısır'a hareket etti. Bölgeye yardım ulaştıracak diğer uçaklarımızın hazırlık faaliyetleri devam ediyor"  denildi. 

DÜN DE YARDIMLAR GİTMİŞTİ

Dün sabah saatlerinde Gazze'ye ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan, içerisinde 20 uzman sağlık çalışanın da bulunduğu Cumhurbaşkanlığı uçağı, Ankara'dan Mısır'a gitmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gazze'ye yardım için uçağımız havalandı. Cumhurbaşkanlığımıza ait, ilaç ve tıbbi malzeme ile dolu, 20 uzman hekimin bulunduğu uçak Ankara'dan Mısır'a hareket etmiş durumda" ifadelerini kullanmıştı. 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin