Türkiye'deki saldırılar dış basında da yankı uyandırdı

Siirt ve Dolmabahçe'deki saldırılar yabancı basında da dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'deki saldırılar dış basında da yankı uyandırdı

Siirt'te yola döşenen bombanın patlatılması sonucu 8 askerin şehit olması ve İstanbul'daki Dolmabahçe Sarayı'na silahlı saldırı dış basının da gündemine oturdu.



Gazeteler Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK ile Türkiye arasındaki şiddet olaylarının artmasına dikkat çekti.



BBC: Bombalı saldırıda 8 asker hayatını kaybetti.



Siirt'teki bombalı saldırıda 8 Türk asker hayatını kaybetti. PKK'nın düzenlediği saldırı, iki yıl süren ateşkesin ardından başlayan şiddet dalgası arasında meydana geldi.



CNN: Türkiye'de 8 asker yol kenarındaki bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti.



Siirt'de askeri aracın yoldan geçişi sırasında uzaktan kumanda ile bombanın patlatılması sonucu 8 asker hayatını kaybetti. Ayrıca çarşamba günü İstanbul'daki Dolmabahçe Sarayı'nın önündeki polis kulübesine silahla ateş edildi.

Türkiye'ye Suruç'ta IŞİD'in düzenlediği intihar saldırısıyla 33 kişiyi öldürmesinin ardından çok taraflı ve giderek artan şiddet olayları ile karşı karşıya. 



New York Times: Dolmabahçe Sarayı saldırısında iki kişi gözaltına alındı

Dolmabahçe Sarayı'nın önündeki polis ekiplerine ateş edilmesinin ardından iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Aynı gün Türkiye'nin güneydoğusunda yoldan geçen askeri aracın yola döşenen bombanın infilak etmesi üzerine 8 askerin öldüğü bildirildi. 



Independent: Dolmabahçe Sarayı'ndaki polislere ateş açıldı.Türkiye'nin en popüler turizm mekanlarından İstanbul'un merkezindeki Dolmabahçe Sarayı'nın önündeki polislere ateş açıldı. 



Guardian: Türk polisi Dolmabahçe saldırısından sonra iki kişiyi gözaltına aldı.



Başbakan'ın çalışma ofisinin de bulunduğu İstanbul'un merkezindeki Dolmabahçe Sarayı'na yönelik silahlı saldırı sonucu polis, iki kişiyi gözaltına aldı. Türkiye'de çarşamba günü meydana gelen bir başka saldırıda da Siirt'te yola döşenen bombanın patlatılması sonucu 8 Türk askeri hayatını kaybetti. Temmuzdan bu yana PKK ile Türk güvenlik güçleri arasında meydana gelen şiddet olaylarında en az 85 polis ve asker hayatını kaybetti. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin