Türkiye'deki kayıtlı göçmen sayısı belli oldu. Bakan Yerlikaya, 'İstanbul’da taze bir uygulama' diyerek anlattı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’deki kayıtlı göçmen sayısının 4 milyon 888 bin 286 olduğunu açıkladı. Yerlikaya, "İstanbul’da taze bir uygulama. 9 göç mobil sistemi kurduk. Güvenlik güçleri birinden şüphelendiğinde kontrol ediyor. Eğer kimliği yoksa geri gönderme merkezimize gönderiyoruz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'deki kayıtlı göçmen sayısı belli oldu. Bakan Yerlikaya, 'İstanbul’da taze bir uygulama' diyerek anlattı


Türkiye'deki kayıtlı göçmen sayısı ve son 2 aylık süreçte ne kadar düzensiz göçmenin sınır dışı edildiği açıklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, canlı yayında son duruma ilişkin verileri paylaştı.

Ali Yerlikaya’nın açıklamaları şöyle:

“Şu anda 4 milyon 888 bin 286 göçmenimiz var. Bu kimselerin kayıtları bizde. 3 milyon 325 bin 14’ü geçici koruma altındaki Suriyeliler. 294 bin 880’i uluslararası koruma kapsamında olan göçmen. Bir de turizm, çalışma, sağlık gibi çeşitli konularda ikamet izni verilenler var, 1 milyon 268 bin 392. Kendi vatandaşlarımızın sayısını nasıl biliyorsak düzensiz göçmenlerin sayısını da biliyoruz.

2 AYDA 35 BİN 700 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Düzensiz göçmenlerle yıllardır mücadele ediyoruz. Vatandaşımızın kayıtlı göçmenle meselesi yok. Düzensiz göçmenle mesele var. İstanbul’da taze bir uygulama. 9 göç mobil sistemi kurduk. Güvenlik güçleri birinden şüphelendiğinde kontrol ediyor. Eğer kimliği yoksa geri gönderme merkezimize gönderiyoruz.

Son 2 ayda 35 bin 700 düzensiz göçmen yakaladık. Bunların 16 bin 18’i sınır dışı edildi. 19 bin 502 düzensiz göçmenin de geri gönderme merkezlerinde sınır dışı işlemi devam ediyor."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin