Türkiye'deki 'basın özgürlüğü' arap medyasında

Al Arabiya, Türkiye'de "ekonomik refahın, özgürlükleri bastırmak için bahane olarak kullanıldığını" iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'deki 'basın özgürlüğü' arap medyasında

Türkiye'deki tutuklu gazeteciler sorununa Arap medyasından da ciddi eleştirilerin gelmesi dikkat çekiyor. Al Arabiya haber kanalınca yayımlanan bir analizde basın özgürlüklerini bastırma açısından Türkiye'nin İran gibi ülkelerin önüne geçmesi "utanç" olarak nitelendi. 



Al Arabiya internet sitesinde yer verilen, Lübnanlı Future Television internet editörü ve AlSharq Al Awsat gazetesinin köşe yazarı Diana Mukallit imzalı analizde "Türkiye, neden dünyanın en kötü gazeteci zindancısı?" sorusuna yanıt arandı.



-"OLDUKÇA ŞAŞIRTICI"-



Gazetecileri Koruma Komitesi'nin tutuklu gazetecilerin sayısı açısından Türkiye'nin halen, İran, Çin ve Suriye gibi ülkelerin önüne geçerek dünyanın birincisi olduğuna işaret edilerek şu yorumu yapıldı:



"Bu oldukça şaşırtıcı çünkü Türkiye'nin Arap dünyasında sahip olduğu, ekonomik açıdan refah içinde, siyasi olarak da başarıları ile Müslüman dünyasının geri kalan kısmını mahcup eden etkin bölgesel güç imajıyla tezat oluşturuyor."



Analizde Türkiye vakasında sorunu, "ekonomik refahın, özgürlükleri bastırmak için kullanılması"nın oluşturduğu iddia edilirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın medyaya yönelik bazı yaklaşımlarına dikkat çekildi. 



-"ERDOĞAN, ELEŞTİRİLERDEN HOŞLANMIYOR"-



Bu bağlamda "Açık ki Erdoğan, eleştirilerden hoşlanmıyor" ifadesinin kullandığı analizde Türkiye'de "ihlaller" olurken Batı'nın "kıpırdamaması daha şaşırtıcı" olarak nitelendi. 



Analizin son bölümünde ise "Türkiye'nin, basın özgürlüğünü bastırmak konusunda İran, Çin, Eritre ve Suriye gibi ülkeleri geride bırakması, utanç" ifadesi kullanıldı ve ülkenin liderliğinin böyle bir konuyu hafife almaması gerektiği savunuldu. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin