Türkiye'de ve dünyada bir ilki yapmışlar, hayal gücünü ödüllendirmişlerdi. Bu yıl ikincisi düzenlenecek

Türkiye ve dünyada ilk kez 2022 yılında hayata geçen Hayal Gücü Ödülleri’nin ikincisi, bu yıl aralık ayında gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Hayal Gücü Ödülleri 2023 dönemine ilişkin ilk buluşma, Artİstanbul Feshane‘de gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de ve dünyada bir ilki yapmışlar, hayal gücünü ödüllendirmişlerdi. Bu yıl ikincisi düzenlenecek

Eğitim, sivil toplum, iş ve sanat dünyasından birbirinden değerli isimlerin yer aldığı “İcra ve Seçici Kurulu” buluşması ile Hayal Gücü Ödülleri 2023’ün ilk adımı da atılmış oldu. Hayal Gücü Ödülleri İcra Kurulu, ödül töreninin yeni dönem içerik ve yönetmelikleri ile ilgili açıklamaları ve düzenlemeleri aktarmak adına tüm paydaşları ile ortak bir buluşmada bir araya geldi. Kapsama dair süreçlerin netleşmesinin ardından “Hayal Gücü Ödülleri 2023” süreçleri de resmi olarak başlamış oldu.

Hayal Gücü Derneği tarafından düzenlenen Hayal Gücü Ödülleri, ‘Cesaret veren, dönüştüren, ilham veren, çocuk eden, kışkırtıcı, inatçı ve umut veren hayal gücü’ olmak üzere yedi ana kategoride veriliyor. Ayrıca ‘Saygı ve Kurum Ödülleri’ olmak üzere toplamda iki kategoride daha hayal gücü kavramı ödüllendiriliyor.

DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE BİR İLKTİ 

Hayal gücünün bu topraklarda uygarlıklar doğurmasına karşın, bugüne kadar hiçbir dernek veya kurum bu alandaki başarıları ödüllendirmedi. Hayal Gücü Derneği, merak ve beceri ile üretilmiş, hayal gücünden ilham alan, bunu bir başarı öyküsüne dönüştüren kişi, kurum ve eserlerin görünürlüğünü artırmak ve desteklenmesini sağlamak için; Hayal Gücü Ödülleri‘nin bu yıl ikincisini düzenliyor ve hayalini gücüne çevirenleri ödüllendiriliyor. Hayal gücü ile alanlarında fark yaratan kişiler ve çalışmalar; umut, sürdürülebilirlik, yaratıcılık, özgünlük gibi kriterlere göre değerlendiriliyor. 

‘Çocuklar için değil, çocuklarla birlikte’ anlayışıyla hareket eden Hayal Gücü Derneği, Hayal Gücü Ödüllerinin her süreci ve adımını çocuklarla birlikte yönetiyor, geliştiriyor. 2023 yılında da Hayal Gücü Ödülleri İcra Kurulu’nda geçen olduğu gibi hem yetişkin hem de çocuklardan oluşuyor. Seçici Kurulu’nda 30 profesyonel ve 30 çocuğun yer aldığı Hayal Gücü Ödülleri, yeni heyecan ve genişleyen kapsamıyla bu sene yeniden hayalini gücüne çevirenleri ödüllendiriyor.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin