Türkiye'de temel ihtiyaç malzemeleri başta olmak üzere birçok ürüne yapılan zamlardan sonra mezarlıklara da zam

Samsun Büyükşehir Belediye Komisyonu tarafından 2022 yılında uygulanacak mezar yeri ve huzurevi fiyat tarifesi belirlenerek Meclis onayına sunuldu. Mezarlık fiyatları 20 bin lirayı buldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de temel ihtiyaç malzemeleri başta olmak üzere birçok ürüne yapılan zamlardan sonra mezarlıklara da zam

Samsun Büyükşehir Belediye Komisyonu Aralık ayı toplantısındaki 45 gündem maddesinden biri 2022 yılında uygulanacak mezarlık ücretleri oldu.

20 BİN LİRA TEKLİF EDİLDİ

Mezarlık Şube Müdürlüğü'nden gelen fiyat tarifelerine göre; Asri Mezarlığı ve Kıranköy Mezarlığında (Aynı kişi en fazla 2 kişilik mezar yeri satın alabilir )büyükler için mezar yeri adet fiyatı büyüklerde 13 bin TL + KDV'den 2022 yılında KDV dahil 20 bin TL olması teklif edildi. Bu mezar yerlerinde 7 ve daha küçük yaştaki çocuklardan mezar yeri ücreti alınmayacak.

Derecik Mezarlığında birinci bölüm tek kişilik mezar yeri (cenaze esnasında) ücretinin 170 TL + KDV'den 2022 yılında KDV dahil 250 TL olması, 0-7 yaş arası çocuklar için ise 120 TL olması teklif edildi. İkinci mezar yeri için ise 425 TL + KDV olan fiyatın 600 TL olması teklif edildi. Madde, 7 ve daha alt yaş grubundaki çocukların mezar yeri ücretinin 'ücretsiz' olarak düzeltilmesi ile komisyonda kabul edildi.Ayrıca Derecik Mezarlığında ikinci bölüm (cenaze olmadan) tek kişilik mezar yeri adeti KDV hariç 7 bin TL olan fiyatı, 2022 yılında KDV dahil 10 bin TL olması teklifi komisyonda kabul edildi.

Öte yandan Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Şube Müdürlüğü tarafından kefen, yıkama, mezar tahtası ile diğer defin masraflarının yanı sıra iller arası cenaze nakili ve mezar açma-kapama hizmeti de ücretsiz olarak verilmesi teklifi komisyondan geçti.

UMUMİ MEZAR YERLERİNDE TAPU TALEP EDİLİRSE 250 TL VERİLECEK

Umumi mezar yeri fiyatları ise ücretsiz olarak komisyondan geçti. Umumi mezar yerinde bulunan varisleri tarafından mezar yapımı için tapu verilmesi talep edildiğinde yer bedeli ücreti ise büyükler için KDV hariç 170 TL'den 2022 yılında KDV dahil 250 TL'ye çıkartılması teklifi kabul edildi. Çocuklardan alınan 120 TL ücret ise 2022 yılında 'ücretsiz' olarak değiştirilerek komisyondan meclise havale edildi.

İlgili komisyonlardan meclise havale edilen maddeler, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oylanarak karara bağlanacak.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin