'Türkiye'de oyunculuk keyifli değil, set şartları çok ağır'

Ercan Kesal, Posta'dan Alev Gürsoy Cimin'in sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
'Türkiye'de oyunculuk keyifli değil, set şartları çok ağır'

En son ‘Çukur’ dizisindeki İdris Koçovalı rolü ile herkesi kendine hayran bırakan Ercan Kesal, hem yeni kitabı ‘Velhasıl’ı, hem dizileri, hem de hayatını anlattı.



Alev Gürsoy Cimin / POSTA



Türkiye'de oyunculuk keyifli değil, set şartları çok ağır



● 48’inizde oyunculuğa başlayıp, 53’ünüzde ‘en iyi erkek oyuncu’ ödülünü almanız da çok etkileyici. Bu sizi nasıl etkiledi?



Marifet iltifata tabiidir elbette. Mutlaka hoşuma gidiyor ama yaşanmışlığın bağışladığı bir sakinlik de var. Başıma ne gelirse gelsin şükretmeyi öğrendim. Ben rol yapmayı bilmiyorum; oynamıyorum o oluyorum.



● Oyunculuk göze de kulağa da daha renkli bir meslekmiş gibi geliyor sanki?



Marifetlerim arasında oyunculuk en zoru. Doktorsanız hastayı ya da hastalığı bilirsiniz ama oyunculuk öyle değil. Türkiye’de oyunculuk dışarıdan görüldüğü gibi keyifli değil. Set şartları çok ağır. Sette oyunculuk performansınızın dışında oyuncuyu etkileyen o kadar çok faktör var ki... Bir yağmur yağar ve tüm plan alt üst olur. Üstelik her hafta yetiştirmek zorunda kaldığınız 140 dakikalık bir iş var.



● Herkes şikâyetçi aslında bu uzun set saatlerinden... Bu işten birisi şikâyetçi değil ama kim? (Gülüyor)



Orası paranın döndüğü bir alan, oyuncu arkadaşa bir rol teklifi geldiğinde “Bunun süresi çok uzun, ben oynayamam” diyemez ki. Başka geliri yok, mesleği de o. Ekmek teknesi. Zaten o reddetse hemen bir başkasının o rolü kabul edeceği gerçeği de var.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin