Türkiye'de neredeyse her yerde kar var. Peş peşe kar tatili haberleri geldi. İşte okulların tatil edildiği iller

Tüm Türkiye kara teslim oldu. Yurdun bir çok yerinde kar yağışları görülmeye başlandı. Özellikle doğuda bir çok bölgede okullar tatil edildi, sömestr tatili uzadı. İşte yurtta kar yağışından dolayı tatil ilan edilen yerler.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de neredeyse her yerde kar var. Peş peşe kar tatili haberleri geldi. İşte okulların tatil edildiği iller

Diyarbakır'da son yılların en etkili kar yağışı yaşanıyor.

Kar yağışı ile birlikte kent merkezi ve Sur ilçesindeki tarihi yapılar da beyaza büründü. 

Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullar için tatil kararı alındı.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Aktaş, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Sevgili öğrenciler ve kıymetli velilerimiz, Diyarbakır'ımızda etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde; 6 Şubat Pazartesi (Yarın) eğitim-öğretime (örgün ve yaygın eğitime) 1 günlüğüne ara verilmiştir. Hamile ve engelli kamu personelimiz de idari izinlidir" dedi. 

 Muş'ta eğitim-öğretime iki gün ara

Muş Valiliği, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde eğitim-öğretime 2 gün ara verildiğini, hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılacağını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, "Elverişsiz hava koşulları ile meteorolojik buzlanma, fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı birlikte değerlendirildiğinde, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince; 06-07 Şubat 2023 Pazartesi ve Salı günü İl genelinde eğitim-öğretime 2 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir. Her ikisi de çalışan anne ve babalardan lise çağından küçük çocuğu olup bakacak kimsesi olmayanların istekleri halinde ebeveynlerinden biri, kurumlarınca idari izinli sayılacak, kurum amirlerince bu hususta gerekli tedbirler alınacaktır. Ayrıca, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 06-07 Şubat 2023 Pazartesi ve Salı günü idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür" denildi. 

Bingöl ve Malatya Valiliklerinden açıklama

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada da il genelinde devam eden yoğun kar ve olumsuz hava koşullarına bağlı olarak merkez ve tüm ilçelerdeki resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel kreş ve gündüz bakımevlerinde 6 ve 7 Şubat'ta okulların tatil edildiği belirtildi.

Malatya Valiliği de kar yağışı nedeniyle il genelinde, Milli Eğitim Bakanlığı'na tüm okulların 6 Şubat Pazartesi günü tatil olduğunu duyurdu.

 Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman'da eğitime kar tatili

Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman'da, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verilecek.

Kar yağışı nedeniyle günlük yaşamın olumsuz etkilendiği Gaziantep ve Adıyaman'da okulların tatil edildiği duyuruldu. Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından, "Gaziantep'teki yoğun kar yağışı  dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu personelleri idari izinli sayılacaktır. Kar topu oynayıp kitap okuyun" paylaşımı yaptı.

Şanlıurfa Valiliği'nce yapılan açıklamada da kentte eğitime bir gün ara verildiği belirtilerek, "Kar yağışından dolayı il genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her tür ve derecedeki resmi-özel örgün (okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise) ve yaygın eğitim kurumları 6 Şubat 2023 Pazartesi günü tatil edilmiştir. Engelli ve hamile kamu personeli idari izinli sayılacaktır" denildi.

Adıyaman Valiliğinden de yapılan yazılı açıklamada, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildiği duyurularak, "İlimiz genelinde yoğun kar yağışının devam edeceği değerlendirildiğinden yollarda oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamile kamu personelleri de aynı gün idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Sivas'ta okullara bir gün kar arası

Sivas'ta gece saatlerinde beklenilen yoğun kar yağışı nedeniyle yarıyıl tatilinin biteceği gün okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Sivas Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İl genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki anasınıfı, müstakil anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 06.02.2023 Pazartesi günü 1 gün süre ile eğitim öğretime ara verilmiştir" denidli.

Açıklamaya göre kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personellerden hamile, engelli, diyaliz hastaları da bir gün idari izinli sayılacak. 

Elazığ'da 2 gün tatil kararı

Elazığ'da olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kara yolunda oluşabilecek buzlanmaya bağlı ulaşımda yaşanabilecek sorunlar nedeniyle öğrenci ve personelin güvenliği sağlanması amacıyla örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 2 gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Hakkari'de 228 yerleşim yeri ulaşıma kapandı; eğitime bir gün verildi

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 55 köy ile 173 mezranın yolu, ulaşıma kapandı. Kent merkezi ile ilçelerdeki okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim-öğretime 1 gün ara verildi.

Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle 55 köy ile 173 mezraya ulaşım sağlanamazken, kar kalınlığı kent merkezinde 30 santimetre, yüksek kesimlerde ise bir metreyi aştı. Karda kapanan yolların açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürürken, kent merkezinde de belediye ekipleri kar temizliği yapıyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezi ve bağlı ilçelerde ilk ve orta dereceli okullar, özel öğretim kursları, halk eğitim merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim-öğretime 6 Şubat Pazartesi günü ara verildi. Engelli ve hamile kamu personelinin de 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Bayburt'ta eğitime kar engeli

Bayburt Valiliği, kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime 6 Şubat Pazartesi günü 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Bayburt il genelinde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Belirtilen tarihte hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacaktır" denildi.

Isparta’da okullar 1 gün tatil edildi

Ispart’da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Isparta Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ‘Isparta İli genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesine bağlı olarak, karayolları ile köy ve mahalle yollarında oluşan buzlanmadan dolayı ulaşımda sorunlar yaşanması sebebiyle, öğrencilerimizin ve eğitim personelinin sağlık ve güvenliğinin korunması amacıyla, İl merkezi ve ilçelerde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet yürüten; her tür ve derecedeki resmi/özel örgün (ilkokul-ortaokul-lise) ve yaygın eğitim kurumları ile okul öncesi eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve özel öğretim kurslarındaki eğitim/öğretim faaliyetlerine 6 Şubat 2023 Pazartesi günü (1) bir gün süre ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli ve diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 6 Şubat 2023 Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır’ denildi.

Kayseri'de 1 gün tatil

Kayseri'de bu gece beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, hava durumu verilerine göre il genelinde akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının aralıklarla devam edeceği, pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren yoğunlaşacağı, etkisini azaltmakla beraber salı günü de devam edeceğinin değerlendirildiği belirtildi.

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde, kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi

Kavaklıdere Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartlarının etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca yoğun kar ve buzlanma tehlikesine karşı 6 Şubat Pazartesi ilçe genelinde eğitim ve öğretime ara verildiği aktarıldı.

Giresun'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 8 ilçenin tamamında, diğer ilçelerin de köy okullarında yarın eğitime ara verildi

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yaşanan kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve buzlanma riski dolayısıyla Alucra, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Güce, Şebinkarahisar ve Yağlıdere ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime yarın bir günlük ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kent merkezi ile Bulancak, Eynesil, Görele, Keşap, Piraziz ve Tirebolu ilçelerinde de köy okullarında eğitime yarın bir günlüğüne ara verildiği, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin ise yarın izinli sayılacakları kaydedildi.

Çanakkale'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitim bir gün yapılmayacak

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, kent genelindeki olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle il genelinde 6 Şubat Pazartesi günü taşımalı eğitime ara verildi. Açıklamada, taşımalı eğitim dışındaki eğitime ara verilmesi kararının oluşan şartlara göre ilçe bazında kaymakamlıklarca değerlendirileceği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"6 Şubat Pazartesi günü il genelinde, hamile ve engelli personeller 1 gün idari izinli sayılacaklardır."

Erzurum'da eğitime 1 gün ara verildi

Erzurum'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildiği belirtilerek, "Olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurslarında 06 Şubat 2023 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır." denildi.

Kars ve Ağrı’da eğitime 1 gün ara verildi

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Muş ve Erzurum’dan sonra Ağrı ve Kars’ta da eğitime 1 gün ara verildi.

Ağrı ve Kars valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildiği belirtilerek, "Olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurslarında 06 Şubat 2023 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır." denildi.

Giresun'da eğitime kar engeli

Giresun Valiliği, kar yağışı nedeniyle Bulancak, Eynesil, Görele, Keşap, Piraziz ve Tirebolu ilçelerindeki okulların 6 Şubat Pazartesi günü tatil olduğunu duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve buzlanma riski nedeniyle Alucra, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Güce, Şebinkarahisar ve Yağlıdere ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime 6 Şubat Pazartesi bir günlük ara verildiği belirtildi. Açıklamada, ayrıca Bulancak, Eynesil, Görele, Keşap, Piraziz ve Tirebolu ilçelerindeki köy okullarında eğitime yarın bir günlüğüne ara verildiği de duyuruldu.

Yozgat'ta eğitime 1 gün ara verildi

Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yarın beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Yozgat Valiliği yarın beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle açıklama yaparak, "Meteorolojiden alınan bilgilere göre gece geç saatlerde başlayıp gün boyu devam etmesi beklenen kar yağışı ve tipiden dolayı ilimiz genelinde eğitim öğretime 6 Şubat Pazartesi 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanlarımız idari izinli sayılacaktır" dedi.

Antalya’da 4 ilçede eğitime bir gün kar engeli

Antalya’nın 4 ilçesinde devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel ise 1 gün idari izinli sayılacak.

Antalya’nın Akseki, Elmalı, Gündoğmuş ve Korkuteli ilçelerinde devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Akseki, Elmalı, Gündoğmuş ve Korkuteli ilçelerimizde olumsuz hava koşulları nedeniyle; Eğitim kurumlarımızda 06 Şubat 2023 Pazartesi günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. İlçelerimiz kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel 1 gün idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Konya'nın 28 ilçesinde eğitime kar engeli

Konya'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 28 ilçede eğitime yarın 1 gün ara verildi. Konya- Antalya kara yolunun Seydeşiher- Akseki arası ise ulaşıma kapatıldı.

Kuraklık tehlikesi yaşayan Konya'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 20 santimetreye kadar ulaştı. Yağış ve buzlanma nedeniyle de başta il merkezinde Meram, Selçuklu ve Karatay ilçeleri olmak üzere; Ahırlı, Akören, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Cihanbeyli, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde eğitime yarın ara verildi. Kamu kurumunda çalışan engelli ve hamile personel ise idari izinli sayılacak. Kentteki Selçuk Üniversitesinde de eğitime ara verilirken, Necmettin Erbakan Üniversitesinde ise on-line olarak eğitim görülecek.

KARA YOLLARINDA ULAŞIM AKSADI

Yoğun kar yağışı nedeniyle Konya- Antalya kara yolunun Seydişehir- Akseki arası ise ulaşıma kapatıldı. Yine aynı kara yolunda Konya- Seydişehir arası ile Konya- Isparta, Konya- Afyonkarahisar kara yollarında da TIR ve kamyonların geçişlerine izin verilmiyor.

5 BİN 508 PERSONEL GÖREV YAPIYOR

Konya Valisi Vahdettin Özkan'ın talimatıyla da kriz masası oluşturuldu. 10 çalışma grubunun yer aldığı kriz masasında 5 bin 508 personel bin 732 araçla görev yapıyor. Kriz masası çağrı merkezine düşen 41 vakadan 37’si sonuçlandırıldı, 4'ü ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle eskiden köy statüsünden bulunan 11 mahalle yolu da ulaşıma kapandı. Kızılay tarafından ihtiyaç halinde dağıtılmak üzere bin adet kumanya, Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 bin adet çorba ihtiyaç halinde dağıtılmak üzere hazır şekilde bekletiliyor.

Ardahan'da eğitime 1 gün ara verildi

Ardahan'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Ardahan Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildiği duyurularak, "Olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurslarında 06 Şubat 2023 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır." denildi.

Düzce'de yarın okullar tatil edildi

Düzce Valisi Cevdet Atay, yarın beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime pazartesi günü ara verildiğini açıkladı.

Düzce Valisi Cevdet Atay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, beklenen kar yağışı nedeniyle pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Vali Atay ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağını belirtti.

 Menteşe'de eğitime kar engeli

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Muğla'da yüksek kesimlerde gece saatlerinden itibaren yağan kar, hayatı olumsuz etkiledi. Menteşe ilçesinde etkili olan kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği açıklandı. Menteşe İlçesi Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle oluşabilecek buzlanma tehlikesi nedeniyle ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda eğitime bir gün ara verilmiştir" denildi.

Aksaray’da eğitime 1 gün ara verildi

Aksaray’da akşam saatlerinde beklenen kar yağışı nedeniyle yarın eğitime 1 gün ara verildi.

Aksaray Valiliği kararıyla, il genelinde eğitime bir gün ara verildi. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu , tarafından sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, "Sevgili öğrenciler 15 tatil 16 oldu; ama küçük bir ödeviniz var. Sıkı giyinin, arkadaşlarınızla, ailenizle karın tadını çıkarın. Kartopunun içine hayallerinizi koyun ,bakalım kim en uzağa fırlatacak. 6 Şubat tarihinde okullarımız 1 gün olmak üzere ilimiz genelinde tatil edilmiştir " ifadelerine yer verdi.

Sakarya’da yarın okullar tatil edildi

Sakarya’da olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullara 1 gün ara verildi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, meteorolojik verilere göre beklenen kötü hava koşulları nedeniyle yarın il genelinde eğitim öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Ayrıca yarın engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayılacak.

 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin