'Türkiye’de medyaya baskı ve sansür korkutucu boyutta'

Türk ve Güney Afrikalı gazeteciler, “Uluslararası Tecrübeler Işığında Medya Özgürlüğü” çalıştayında bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
'Türkiye’de medyaya baskı ve sansür korkutucu boyutta'

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Medialog Platformu, Media Monitoring Africa (MMA) ve Freedom of Expression Institute (FXI) işbirliğiyle “Uluslararası Tecrübeler Işığında Medya Özgürlüğü” çalıştayında Türk ve Güney Afrikalı gazeteciler bir araya geldi.



Çalıştayda, ‘Türk medyasına global bakış’, ‘zor zamanlarda medya ve gazeteci olabilmek’ konuları üzerinde görüş bildirildi. Programın açılış konuşmasını yapan GYV Başkanı Mustafa Yeşil, Türkiye’de basının en zor dönemlerinden birini geçirdiğini vurguladı. Diğer konuşmacılar da Türkiye’de medyaya baskı ve sansürün korkutucu boyuta ulaştığını kaydetti.



Güney Afrika City Press Gazetesi Editörü Mondi Makhanya: Gazetelere baskın yapılması, medya mensuplarının içeri atılması son derece trajik. Türkiye bir dönem örnek alınan bir ülke konumundaydı. Şu an geldiğimiz nokta ile bundan bahsetmemiz çok zor. Bizler bir dönem çok büyük baskılara maruz kaldık. Türkiye’de medyada yaşanan bu gelişmeler bana geçmişte yaşadığımız bu yılları aklıma getirdi.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin