Türkiye'de Kovid hastaları yoğun bakımlarda yer bulamıyor ama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Avrupa'ya "hastalarınızı Türkiye'de tedavi edelim" teklifi sundu

Türkiye'de kovid vakaları patladı, günlük 25 bin hasta olduğu biliniyor. Yoğun bakım odalarında ise yer bulunamıyor. Buna rağmen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın DSÖ yetkililerine "Avrupalı hastaları Türkiye'de tedavi edelim" dediği ortaya çıktı. Bakan Koca'nın bu girişimi yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyeceğe benziyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de Kovid hastaları yoğun bakımlarda yer bulamıyor ama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Avrupa'ya "hastalarınızı Türkiye'de tedavi edelim" teklifi sundu

MEDYATAVA

Türkiye'de günlük koronavirüs vaka sayıları 25 binin üzerinde seyrediliyor. Yoğun bakımlarda ise yer yok. Ortalama günlük vefat sayısı ise 200 civarında seyrediyor.

Vaka sayılarının düşmemesi, yoğun bakım ünitelerinin de dolu olmasına rağmen ilginç bir gelişme yaşandı.

 

KOCA'DAN DSÖ'YE 'AVRUPALI HASTALARI TÜRKİYE'DE TEDAVİ EDELİM' TEKLİFİ

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge sosyal medyadan dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Fahrettin Koca ile görüşmelerini anlattı. Koca'nın ihtiyaç halinde Avrupa'nın Covid hastalarını Türkiye'de tedavi edip Avrupa'nın yükünü alabileceklerini kendisine ilettiğini belirtti.

Kluge açıklamasında, "Bu salgını ancak dayanışma ile yönetebiliriz. Zor bir kışla karşı karşıya olduğumuz için Fahrettin Koca'nın teklifine minnettarım.  Avrupa'da sağlık sistemleri ve yoğun bakım üniteleri bunalmış Avrupa ülkelerini desteklemek için gerekirse #COVID19 hastalarını kabul etme cömert teklifi için bir kez daha teşekkür ederim" dedi.

Türkiye'de Kovid hastaları yoğun bakımlarda yer bulamıyor ama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Avrupa'ya "hastalarınızı Türkiye'de tedavi edelim" teklifi sundu - Resim : 2

Bu açıklamada yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyeceğe benziyor. Ülkede vaka sayıları artarken, yoğun bakım odaları doluyken Avrupalı hastaları Sağlık Bakanlığı'nın tedavi etme girişimine anlam verilemedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski doktoru olan eski AK Parti Milletvekili Turhan Çömez de bu açıklamaya tepki gösterdi. Kluge'nin açıklamasını alıntıladı, "İhtiyaç halinde Avrupa'nın Covid hastaları Türkiye ye getirilecekmiş. Bu, bütün yeni varyantların Türkiye de toplanması, vakaların patlaması ve sistemin çökmesi anlamına gelir. Anlaşılan sizden kurtulmadan pandemiden kurtulamayacağız." dedi.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin