Türkiye'de kara listeye alınan Hollandalı gazeteci şaşkınlık yaşıyor!

Bram Vermeulen'ın geçerli bir çalışma izni ve basın kartı olmasına karşın Türkiye'ye girişlerde sorun yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de kara listeye alınan Hollandalı gazeteci şaşkınlık yaşıyor!

Hollandalı gazeteci Bram Vermeulen'ın geçerli bir çalışma izni ve basın kartı olmasına karşın şubat ayından bu yana Türkiye'ye girişlerde sorun yaşadığı ve kara listeye alındığı ortaya çıktı.



Türkiye kamuoyu durumdan, hafta başında Hollanda basınında yer alan haberlerin ardından, Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Danışmanı ve Avrupa Parlamentosu'nun Yeşil Sol grubunun eski üyesi Joost Lagendijk'ın bugünkü Zaman gazetesinde yer alan köşe yazısı sayesinde haberdar oldu.



SINIR DIŞI EDİLMEDİM



Hollanda devlet televizyonu NOS ile NRC Handelsblad gazetesinin temsilcisi olarak 2009 yılından bu yana Türkiye'de bulunan ve Irak'tan Yunanistan'a bölgeyle ilgili haberler yapan Bram Vermeulen, yaşananları Hürriyet'ten Sevin Turan'a anlattı:



"Öncelikle şunu söyleyeyim, bir yanlış anlaşılma olmasın: Sınır dışı edilmedim, hala Türkiye'de, İstanbul'dayım."



MART AYINDA FARK ETTİM



12 Şubat tarihinden bu yana kara listedeymişim, bunu mart ayında yurt dışından Türkiye'ye geldiğimde fark ettim.



Ülkeye girmeye çalıştığımda pasaport kontrolündeki bilgisayar ekranlarında adımın yanında bir işaret çıktı ve havaalanı güvenliğine götürüldüm.



31 ARALIK’TAN SONRA NE OLACAK?



İki saat boyunca orada tutuldum. Sorgulanmadım. Sadece telefonlar edildi, fakslar gönderildi ve sonuçta hakkımda bir güvenlik sorunu olduğunu, Türkiye'nin benim için yasak olduğu anlaşıldı. Ancak 31 Aralık'a kadar geçerli bir basın kartım ve çalışma iznim olduğu için nihayetinde geçişime izin verildi.



31 Aralık'ta bunların geçerliliği sona erdikten sonra Türkiye'ye giremeyeceğimden korkuyorum. Bana izinlerimin yenilenmeyeceğini söylemediler ama... Zaten bu yılın sonunda yeniden Afrika'ya dönmeyi düşünüyorum ama Türkiye'ye de gelmek istiyorum. Bu ülkeyi seviyorum, burada birçok arkadaşım var. Röportajın tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin