Türkiye'de de alarm verilmişti. Arkasında Putin mi var? Avrupa'yı kasıp kavurmuştu korkutan bir iddia ortaya atıldı

Fransa ve ardından İngiltere'yi saran tahtakurularıyla ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. İnsanları canından bezdiren ve ülkelerde paniğe yol açan tahtakurularının ardında Rusya'nın olduğu iddia edildi. Tahtakurusu Türkiye içinde de görülmüş ve bu konuda uyarılar yapılmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de de alarm verilmişti. Arkasında Putin mi var? Avrupa'yı kasıp kavurmuştu korkutan bir iddia ortaya atıldı

Avrupa tahtakurularıyla adeta savaş veriyor. İnsanlar panik halde evlerinin her yerini kaplayan bu böceklerden kurtulmaya çalışıyor.

Bu böceklerle ilgili ortaya yeni bir iddia atıldı. Fransız istihbarat uzmanları tahtakurularının arkasında Rusya'nın olduğunu düşünüyor. Onlara göre, Putin'in propaganda ekibi bu böceklerle ilgili haberleri dünya medyasında körüklüyor. 

Onların amaçlarının; korkuları artırmak ve gelecek yıl (2024) Fransa'da yapılacak olimpiyatların ülkede yapılmamasını sağlamak. Daha büyük amaçları ise tahtakurularının Ukraynalı mülteciler nedeniyle ülkeye geldiklerini düşündürtmek.

Türkiye'de de alarm verilmişti. Arkasında Putin mi var? Avrupa'yı kasıp kavurmuştu korkutan bir iddia ortaya atıldı

Öte yandan tahtakuruları gerçekten ülkelerde infiale yol açtı. 

Tahtakuruların evleri istila ettiği, metrolara ve sinemalara göç ettiğine dair haberler Fransa genelinde manşetleri doldurdu. İngiltere böceğin ulaşım yoluyla ülkeye giriş yapmamaları için uçuşlarda sıkı önlem aldı. Cezayir, böceklerin Fransa'dan uçak ve gemilerle oraya gitmesini durdurmak için önleyici tedbirler aldığını duyurdu.

Ülkeyi etkisi altına alan panik dalgasına ilişkin endişelerini dile getiren bir milletvekili, Fransız parlamentosuna içi böcek dolu bir test tüpü götürüldü.

Hükümet bu ayın başında acil bir toplantı düzenledi ve ulaştırma bakanı Clément Beaune, onların varlığını kontrol etmek için trenlere arama köpekleri gönderme sözü verdi. Ancak Fransız istihbarat ajanları, Rusya'nın, saygın haber kaynaklarından geliyormuş gibi görünen ancak düzmece olan sözde benzer makaleleri sosyal medyada yayarak korkuları artırdığından güçlü bir şekilde şüphelendiklerini söylüyor.

 

TÜRKİYE'DE DE GÖRÜLMÜŞTÜ

Özellikle geçtiğimiz günlerde Fransa'da sinema ve trenlerde ortaya çıkan, okullara kadar yayılan tahtakuruları, ülkede insanlara kabusu yaşatmıştı. Kahverengi ve koyu kırmızı renklerde, 5-7 milimetre büyüklüğünde olan tahtakuruları, yatak kenarları, bazalar, döşek ve yastık gibi alanlarda gizlenip karanlık ortamları bekliyor, ardından uyku sırasında insanı ısırarak kanından besleniyor. Bu ısırıklar da ciltte alerjik reaksiyona sebebiyet verebiliyor. Tahtakuruları, özellikle seyahatler sırasında valizler vasıtasıyla bir yerden başka bir yere taşınarak da yayılabiliyor.

Avrupa'daki bazı ülkelerin yaşadığı kabusla beraber Türkiye'nin de farklı şehirlerinden tahtakurusu şikayetleri gelmeye başladı. Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, tüm Türkiye'den şu anda tahtakurusu hakkında çok sayıda şikayetler aldıklarını söyledi. “Özellikle konutlarda tahtakurusu ile ilgili problem yaşayan çok sayıda insan” diyen Çetin, “Yurt dışındaki bazı ülkelerdeki problemin yanı sıra Türkiye'de gerek toplu taşıma araçlarında gerekse konutlar içerisinde bu sorun olduğu biliniyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin