Türkiye'de 110 kişi en pahalı elektrikli otomobil için sıraya girdi. Yüzde 60 ÖTV indirimi ile satılıyor

Dünyanın en pahalı elektrikli otomobili olan Rolls-Royce Spectre geçen hafta Moda'da görüntülenmişti. Aracın Rolls-Royce'nin Türkiye distribütörü olan Royal Motors'un sahibi Artuğ Aysal'a ait olduğu ortaya çıktı. Rolls-Royce Spectre en pahalı elektrikli otomobil olarak biliniyor. Ancak yüzde 60'lık ÖTV indirimi uygulanıyor. Ayrıntıları gazeteci Emre Özpeynirci yazdı...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de 110 kişi en pahalı elektrikli otomobil için sıraya girdi. Yüzde 60 ÖTV indirimi ile satılıyor

Elektrikli otomobiller son dönemin gözdesi. Türkiye'de de "yerli ve milli" TOGG üretimi yapılıyor. Dünyanın en pahalı elektrikli otomobili olan Rolls-Royce Spectre geçen hafta İstanbul'un Kadıköy ilçesi Moda semtinde görüntülendi.

Araç Rolls-Royce'nin Türkiye distribütörü olan Royal Motors'un sahibi Artuğ Aysal'a ait olduğu ortaya çıktı. Araç Rolls-Royce'nin şirket aracı olduğu plasının da hafta başında çıkacağı öğrenildi.

Detayları gazeteci Emre Özpeynirci X hesabından paylaştı. "Türkiye'de 110 kişi en pahalı elektrikli için sırada" diyen Özpeynirci şunları yazdı:

Elektrikli olduğu için %60'lık ÖTV diliminde yer alan bu modelin liste fiyatı 780 bin Euro'dan (24.4 milyon TL) başlıyor. Türkiye'ye ilk gelen model ise 850 bin Euro. (26.6 milyon TL)

Sonuçta dünyanın en pahalı elektrikli otomobili ama ÖTV avantajı nedeniyle Türkiye'deki en ucuz Rolls-Royce modeli.

Sıkı durun bu model için 2026'ya kadar Türkiye'de 110 kişi sıradaymış.

Henüz müşteri teslimatı olmamış. 2024'te 40 adet gelecekmiş.

 

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin