Türkiye yeni yıla böyle girdi

Türkiye'de yeni yılı kutlamak isteyen vatandaşlar, mekanları doldurdu. Yeni yıl birçok yerde coşkuyla karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye yeni yıla böyle girdi

Yılbaşı için İstiklal Caddesi doldu taştı



Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde yeni yıl hareketliliği yaşanıyor. Taksim'de yılbaşı kutlaması yapılmamasına rağmen meydanda ve İstiklal Caddesi'ndeki hareketlilik dikkat çekti. Yeni yıla Taksim’de girmek isteyenler,  İstiklal Caddesi’ne adeta akın etti. Kalabalık nedeniyle insanlar İstiklal Caddesi’nde ilerlemekte güçlük yaşıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise herhangi olaya karşı denetimlerini sürdürüyor.



"Türkiye 2018'e böyle girdi" Galerisine Göz At



Erciyes'te meşaleli yeni yıl kutlaması



TÜRKİYE'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes kayak merkezi, yeni yılda kayak severlerin adresi oldu. Erciyes'te meşaleli ve havai fişekli kayak gösterisi yapıldı.



Kayseri'de yeni yıl kutlamaların tercih edilen adresi Erciyes Kayak Merkezi oldu. Erciyes'teki yeni yıl kutlamalarına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'de katıldı. Erciyes'in zirvesinden ellerindeki meşaleler ile kayarak inen Kayseri Erciyes A.Ş pist güvenlik ekibi ve Snow Akademia kayak okulu eğitmenleri meşaleler ile görsel bir şölen sundu. Erciyes kayak merkezindeki yeni yıl etkinliklerine katılan Bakan Özhaseki, yeni yılın mutluluk içinde geçmesi temennisinde bulunarak, "İnşallah geçtiğimiz yılın sıkıntılarını geride bırakırız. Erciyes'e gelmek benim için bir başka duygu. Çünkü buralara çok büyük emekler verdik. Erciyes'i bu şekilde görmek çok güzel. İnsanların mutlu bir şekilde buralarda kayak yaptığını görmek benim için dünyanın en güzel mutluluğu. Çok şükür Türkiye'nin en güzel kayak merkezine sahibiz. Buraların kıymetini bilen sizler varsınız. Siz buraların keyfini çıkartınca ben de mutlu oluyorum" dedi. Bakanın konuşmasının ardından Erciyes'te havai fişek gösterisi sunuldu.



Nişantaşı bu sene boş kaldı



Yılbaşı kutlamalarının her sene coşkuyla kultandığı Nişantaşı bu sene boş kaldı. Araç trafiğine kapatılan Nişantaşı’nda yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.



KURTULUŞ'TA YENİ YIL GELENEĞİ BOZULMADI



2018 yılına girerken en farklı yılbaşı kutlamalarından biride Şişli, Kurtuluş’ta yaşandı. Yıllardır devam eden geleneğin bu yılda bozulmadığı görüldü.



Yeni yıla girmeye sayılı dakikalar kala evlerinin pencerelerine çıkan Kurtuluş Mahallesi sakinleri ellerine aldıkları tencere, kepçe ve tavaları birbirlerine vurarak geri sayıma başladı. Kurtuluşlular saatler 00.00’ı gösterdiğinde ise camlardan şişe,bardak ve tabak fırlatarak 2018’e girdiler.



Siverek’te yeni yıla yine silahlı kutlama ile girildi



ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde yeni yıl kutlamaları yine silahlı oldu. 2018 yılının ilk dakikalarında vatandaşlar silahlarla havaya ateş ederek kutlama yaptı. Evlerinden, balkondan, çatıdan ve bahçeden ateşlenen silahlar yarım saat sürdü. Binlerce silahın ateşlendiği yeni yıl kutlamalarında şans eseri ölen yada yaralanan olmadı.



YENİ YILA KÖPRÜ ÜZERİNDE GİRDİLER



15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yeni yıla girenler, renkli görüntüler oluşturdu. 2017'nin son dakikalarında araçlarını köprü üzerinde durduranlar yeni yıla Avrupa ile Asya'nın ortasında girdi.



Köprüde görevli trafik polisleri de vatandaşları uyardı. Emniyet güçlerinin uyarıları üzerine kutlamaları kısa süren sürücüler, araçlarına binerek köprüden ayrıldı.



Trakya'da yeni yıl coşkusu



EDİRNE'de 5 dereceye kadar düşen soğuk havaya rağmen ışıl ışıl süslenen Saraçlar Caddesi'nde toplanan kalabalık, yeni yıla sokakta girdi. Tekirdağ ve Kırklareli'nde ise yeni yıl coşkusu eğlence mekanlarında sürdü.



Edirne Belediye Başkanlığı, yeni yıl öncesi kentin en işlek yeri olan Saraçlar Caddesi'ni rengarenk süsledi. Her yıl düzenlenen etkinlikler ve konser ise 2 aydır işçilerin maaşlarını ödeyemediği gerekçesiyle Edirne Belediyesi tarafından iptal edildi. Buna rağmen Saraçlar Caddesi'ne toplanan vatandaşlar, yılbaşı süslemelerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Saatler gece yarısını gösterdiğinde hep bir ağızdan 10'dan geriye sayıldı ve coşkuyla yeni yıla 'merhaba' denildi. Soğuk hava nedeniyle birçok kişi ise kentteki bar ve eğlence mekanlarını tercih etti. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri de halkın yoğun olarak bulunduğu sokaklarda geniş güvenlik önlemleri aldı.



YENİ YILDAN İLK BEKLENTİ 'PARA'



Saraçlar Caddesi'nde yeni yıla giren Bosnalı üniversite öğrencisi Emine Luma, ilk kez sokakta yeni yıla girdiğini ifade ederek, "Trakya Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı bölümde okuyorum. Sokakta olmaktan memnunuz. Arkadaşlarımızla sokakta yeni yıla girdik. Yeni yıldan başarı bekliyorum" dedi. Sedef Yılmaz ise yeni yıldan öncelikle para beklediğini belirterek, "Yeni yıldan para bekliyorum. Yılbaşı bileti de aldım çıkarsa kendime araba almak istiyorum" diye konuştu.



ATATÜRK MEYDANI'NDA TOPLANDILAR



Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde ise Atatürk Meydanı'nda toplanan kalabalık yeni yılı sokakta girdi. Yeni yılın ilk dakikalarında eğlenirken, bol bol 'selfie' çekildiler. İlçedeki bar ve eğlence mekanlarını tercih edenler ise müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Tekirdağ ve Kırklarelililer de yeni yıla barlar ve eğlence mekanlarında girdi.



2018’i denizde karşıladılar



ANTALYA’da bir grup vatandaş, 2018 yılını Konyaaltı Sahili’nde denize girerek karşıladı.



Antalya'da kendilerine 'Yaz kış denize girenler' adını veren ve aralarında öğretmen, mühendis, işadamları ile farklı mesleklerden yaklaşık 20 kişinin bulunduğu grup, 2018 yılını denize girerek karşıladı. Konyaaltı Sahili varyantlarına gelen grup üyeleri ısınmak için sahilde ateş yakıp dans etti. Saat 23.55’i gösterdiğinde grup üyeleri hep birlikte denize girdi. Soğuk havaya aldırış etmeden denize giren grup üyeleri yüzerek keyif sürdü.



Nail Avcı, her sene olduğu gibi bu yıl da denize girerek yeni yılı karşıladıklarını söyledi. Her yıl bir dilekte bulunduklarını ifade eden Avcı, “Bu yıl dünya için barış diliyoruz. Sulh olsun istiyoruz. Yeni yıl herkese barış getirsin. Biz denize giriyoruz. Sağlıklıyız” dedi. Doğukan Sakarya ise yeni yılda şehit haberlerinin olmamasını diledi.



İranlılar Van'da gönüllerince eğlendi



İRAN'daki olaylar devam ederken, yılbaşı için Van'a gelen İranlılar, kiraladıkları bir eğlence merkezinde gönüllerince eğlenip, yeni yıla dans ederek girdiler.



Son yıllarda İranlı turistlerin gözde tatil yeri haline gelen ve bir süre önce İran Dişişleri Bakanlığı'nın Türkiye için yayınladığı seyahat uyarısı, İranlıların Van sevdasını engelleyemedi. Bu yılbaşında da Van'ın eğlence mekanları dolup taştı. Gündüz kentin cadde ve sokaklarında alışveriş yaparak esnafın yüzünü güldüren İranlılar, yılbaşına eğlenerek ve dans ederek girdi. İranlılar Van'da, kiraladıkları mekanlarda eğlenmeyi tercih etti. İran'daki olaylara aldırış etmeden gönüllerince eğlenen İranlılar, yeni yılın ülkeri için mutluluk ve huzur getirmesini diledi. (DHA)



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin