Türkiye Yazarlar Sendikası yeni yönetimini belirledi. İşte, TSY'nin yeni yönetimi

18. Genel Kurulu'nu gerçekleştiren Türkiye Yazarlar Sendikası yeni yönetimini seçti. Yazarlar, Genel Kurul'da o meşhur soruyu da sordu: Çanlar kimin için çalıyor...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Yazarlar Sendikası yeni yönetimini belirledi. İşte, TSY'nin yeni yönetimi



Türkiye Yazarlar Sendikası'nın 25-26 Mayıs'ta yapılan 18. Genel Kurulu'nda, yapılan oylama sonucunda Mustafa Köz, Kâmil Tekin Sürek, Müslim Çelik, Ertan Mısırlı, C. Hakkı Zariç, Leyla Şahin, Nurullah Can, Tahir Şilkan ve Suna Aras yeni yönetime seçildi.



Türkiye Yazarlar Sendikası, yayımladığı Genel Kurul Sonuç Bildirgesi'nde ülkenin içinde bulunduğu duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bildirgede, "İktidarın gemi azıya aldığı bugünlerde şu soruyu yeniden sormanın zamanıdır belki de: "Çanlar kimin için çalıyor?' Gün geçmiyor ki düşünme, yaratma ve örgütlenme özgürlüğümüze yeni bir saldırı gelmesin. Kalemlerimize, dillerimize vurulan prangalar çözülecek gibi değil" denildi.



Eylem vurgusu yapılan bildirgede, "Bu inanç bizi özgürleştirecektir. Barış düşümüz bu inançla gerçeğe dönüşecektir. Yıllardır akan kan, özgürlüğümüzü boğmak içindi. Bu kanın durması için atılacak her adım, bizim de adımımızdır. Ülkeden kanı kurutmaya çalışırken Ortadoğu'da akan kanın üzerimize sıçramasını istemiyoruz. Buna izin veren politikacılara karşı direncimizin süreceğini de kamuoyuna duyuruyoruz. Savaşsız, sömürüsüz bir yeryüzü hâlâ en büyük düşümüzdür" ifadeleri kullanıldı.



1974 yılında Aziz Nesin, Yaşar Kemal, Adnan Özyalçıner, Tomris Uyar, Bekir Yıldız, Leyla Erbil, Turgut Uyar, Orhon Murat Arıburnu, Adalet Ağaoğlu, Nihat Behram ve Ali Özgentürk'ün girişimiyle kurulan Türkiye Yazarlar Sendikası, yazarların hukuki, sosyal, kültürel, ekonomik temel hak ve özgürlüklerini korumayı amaçlıyor. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin