Türkiye Yazarlar Birliği'nde yeni yönetim!

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi'nin yeni yönetimi belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Yazarlar Birliği'nde yeni yönetim!

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi, 4 Ocak Cumartesi günü yaptığı 11. Olağan Genel Kurulu ile yeni yönetim ve denetim kurullarını belirledi. Yaklaşık 119 üyenin katıldığı Hüseyin Öztürk’ün oluşturduğu listenin kazandığı Olağan Genel Kurul, karşılıklı kardeşlik ve nezaket çerçevesinde demokratik bir ortamda gerçekleşti.



TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ın açılış konuşmasıyla başlayan genel kurul, divan heyetinin seçilmesi ve faaliyet, bütçe ve denetim raporlarının okunup ibra edilmesiyle devam etti. Ardından yeni yönetimi belirleyecek seçimlere geçildi.



TYB İstanbul Şubesi’nin gelecek iki yılında söz sahibi olacak olan yönetim kurulunun seçildiği kongrede iki liste yarıştı. Hüseyin Öztürk ve Süleyman Doğan’ın listelerinin yarıştığı kongrede, Hüseyin Öztürk’ün listesi 82 oy, Süleyman Doğan’ın listesi ise 30 oy aldı.



Kongre, yeni yönetim kurulunu temsilen Hüseyin Öztürk’ün; Türkiye Yazarlar Birliği’nde yeni bir dönem başladığı, bu dönemde kurumun profesyonel bir anlayışla yönetileceği açıklaması ve TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ın teşekkür konuşmalarıyla sona erdi.



2014-2016 döneminde iş başında olacak olan TYB İstanbul Şubesi yeni yönetim ve denetim kurulları şu isimlerden oluştu.



YÖNETİM KURULU ASİL LİSTE



Hüseyin Öztürk, Prof. Ergün Yıldırım, Mehmet Davut Göksu, Belkıs İbrahimhakkıoğlu, Hüseyin Akın, Bünyamin Yılmaz, Muzaffer Doğan, İrfan Çalışan, Mahmut Bıyıklı



YEDEK LİSTE



Şeref Akbaba, Yavuz Selim Kurt, Mustafa Topaloğlu, Yusuf Dursun, Hasan Güneş, Demirhan Kadıoğlu, Selvigül Şahin, Âdem Turan, Müjdat Uluçam, Cesur Küçük



DENETLEME KURULU



Nevzat Bayhan, Muhsin Öztürk, Yaşar Şadoğlu



DENETLEME YEDEK



Mehmet Fadıl Geylani, Selahattin Aydar, Ercan Yılmaz



(İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin