Türkiye ve AB'nin anlaşması Financial Times'a nasıl haber oldu?

Gazetede, Türkiye ve AB'de bugün imzalayacakları Geri Kabul Anlaşması'na dikkat çekiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ve AB'nin anlaşması Financial Times'a nasıl haber oldu?

Financial Times gazetesinde yer alan bir haberde, Türkiye ve Avrupa Birliği'nin bugün imzalayacakları Geri Kabul Anlaşması'na dikkat çekiliyor.



Bu anlaşmayla yasadışı göçmenlerin Türkiye'ye iadelerinin yolunun açılacağı ve vize muafiyeti anlaşmasıyla da seyahat üzerindeki vize engellerinin kaldırılmasının hedeflendiği belirtiliyor.



Ankara'da imzalanacak anlaşmanın Türkiye için AB'yle ilişkilerin düzeldiğine dair yeni bir işaret olarak görüldüğünü yazan gazete, AB'yle üyelik müzakerelerinin üç yıllık aradan sonra yeniden başladığını hatırlatıyor ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek ay Brüksel'e ziyarette bulunacağını yazıyor.



Gazete, "Ancak birçok Türk yetkili Brüksel'in AB üyeliği teklifinin samimi olduğunu düşünmüyor. Avrupalı yetkililer ise özel sohbetlerde Erdoğan'ın AB reformları konusunda istekli olup olmadığı hakkındaki kaygılarını dile getiriyorlar." diyor.



Geçtiğimiz hafta, AB yetkililerinin Türkiye'deki basın özgürlüğü konusunda endişelerini dile getirdiklerini hatırlatan Financial Times, bir yetkilinin Brüksel'in "bardağın dolu tarafını görmekten başka pek bir seçeneği olmadığını" söylediğini yazıyor. Haberib devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin