Türkiye tarihe geçecek sıcaklıkta bir gün geçirdi. Cizre'de termometreler 50 dereceyi gösterdi

Türkiye tarihe geçecek sıcaklıkta bir gün geçirdi. İstanbul'da rekor sıcaklık Şile'de 43.4 derece olarak. ölçüldü İzmir'de 43,2 derece ve Balıkesir'de 43,6 derece ile ölçüm yapılan yıllardaki en yüksek hava sıcaklıkları kaydedildi. Cizre'de ise sıcaklık 50 dereceyi gördü.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye tarihe geçecek sıcaklıkta bir gün geçirdi. Cizre'de termometreler 50 dereceyi gösterdi

Meteoroloji Genel Müdürüğü'nün yüksek sıcaklık uyarısında bulunduğu İstanbul'da sıcaklık rekor yüksekliklere ulaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesindeki verilere göre saat 14.50'de İstanbul'da sıcaklığın en yüksek ölçüldüğü ilçe 43.4 dereceyle Şile oldu. Sıcaklık Çekmeköy'de 41.7 derece, Eyüpsultan'da 40.4 derece oldu.

İzmir'de hava sıcaklığı saat 15.10 itibarıyla İzmir'de 43,2 santigrat derece olarak ölçüldü. Bu verilerle en yüksek sıcaklığın 12 Ağustos 2002 tarihinde 43 derece olarak kaydedildiği İzmir'de ölçüm yapılan 85 yıllık süreçteki en yüksek seviyeye ulaşıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde hava sıcaklığının termometrelerde 50 dereceyi göstermesi nedeniyle vatandaşlar dışarı çıkmamayı tercih etti. Cadde ve sokaklar boş kaldı. Şırnak Valiliği ise kronik rahatsızlığı olanların, yaşlıların ve çocukların saat 11.00-16.00 arasında dikkatli olmaları için bir uyarıda bulundu.

Kaynak: AA-DHA
Etiketler sıcaklık hava
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin