Türkiye Süleymaniye'ye uçuşlarını kapattı! Türkiye, Süleymaniye uçuşları için hava sahasını kapattı

Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamayla, PKK'nın faaliyetlerinin yoğunlaşması sebebiyle Türk hava sahasının, Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nı iniş/kalkış için kullanacak hava araçlarının kullanımına 3 Nisan itibarıyla kapatıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Süleymaniye'ye uçuşlarını kapattı! Türkiye, Süleymaniye uçuşları için hava sahasını kapattı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Süleymaniye’de PKK terör örgütünün faaliyetlerinin yoğunlaşması, terör örgütünün havalimanına nüfuz etmesi ve böylece uçuş güvenliğinin tehdit edilmesi çerçevesinde Türk hava sahası, Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nı iniş/kalkış için kullanacak hava araçlarının kullanımına 3 Nisan itibarıyla kapatılmıştır" denildi.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

"Türk hava sahası, Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nı iniş/kalkış için kullanacak hava araçlarının kullanımına 3 Nisan itibarıyla kapatılmıştır.

Sözkonusu karar, Süleymaniye’de PKK terör örgütünün faaliyetlerinin yoğunlaşması, terör örgütünün havalimanına nüfuz etmesi ve böylece uçuş güvenliğinin tehdit edilmesi çerçevesinde alınmıştır.

İlk aşamada 3 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olması öngörülen karar, anılan tarihe kadar yakından izleyeceğimiz gelişmeler ışığında tekrar gözden geçirilecektir."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin