Türkiye-Sırbistan final maçı! Filenin Sultanları'ndan nefes kesen mücadele. Vargas-Ebrar Karakurt-Eda Erdem... A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa'nın en büyüğü oldu

Türkiye Sırbistan kadınlar voleybol final maçı nefes kesti. Türkiye tek yürek oldu, meydanlara kurulan dev ekranlardan maçı izledi. Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'a rakip olan A Milli Kadın Voleybol Takımı altın madalyayı kazandı. A Milli Kadın Voleybol Takımı, Sırbistan'ı 3-2 ile mağlup etti.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-Sırbistan final maçı! Filenin Sultanları'ndan nefes kesen mücadele. Vargas-Ebrar Karakurt-Eda Erdem... A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa'nın en büyüğü oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan ile karşılaştı. Avrupa’nın en büyüğü bu dev maçla birlikte belirlendi ve altın madalyanın sahibi A Milli Kadın Voleybol Takımı oldu. Türkiye tarihte ilk kez takım sporlarında Avrupa şampiyonu oldu. Milli Takım tarihe geçti.

Türkiye-Sırbistan final maçı! Filenin Sultanları'ndan nefes kesen mücadele. Vargas-Ebrar Karakurt-Eda Erdem... A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa'nın en büyüğü oldu

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Paleis 12 Salonu’nda oynanan mücadelede ay yıldızlıların üstünlüğü ile sonuçlandı.

Türkiye-Sırbistan final maçı! Filenin Sultanları'ndan nefes kesen mücadele. Vargas-Ebrar Karakurt-Eda Erdem... A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa'nın en büyüğü oldu - Resim : 2

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Paleis 12 Salonu’nda oynanan mücadelede ay yıldızlılar setlerde 2-1 geriye düştüğü maçta durumu 2-2’ye getirdi.

Karar setinde 15-13 kazanan ay yıldızlılar şampiyonluğun sahibi oldu.

TÜRKİYE 15 – 13 SIRBİSTAN (Final seti) (3-2)
DÖRDÜNCÜ SET SONUCU: 25-21
ÜÇÜNCÜ SET SONUCU: 22-25
İKİNCİ SET SONUCU: 25-20
İLK SET SONUCU: 25-27

Türkiye-Sırbistan final maçı! Filenin Sultanları'ndan nefes kesen mücadele. Vargas-Ebrar Karakurt-Eda Erdem... A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa'nın en büyüğü oldu - Resim : 3

Şampiyonluk kupasını kaptan Eda Erdem böyle aldı...

ERDOĞAN'DAN TEBRİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu paylaşımı yaptı:

2023 CEV Avrupa Şampiyonu olarak hepimize büyük bir gurur yaşatan A Millî Kadın Voleybol Takımımızı, Filenin Sultanları’nı canıgönülden tebrik ediyorum. 🏐🇹🇷

BAKAN BAK'TAN AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Belçika'da düzenlenen 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan'ı finalde yenerek Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımını yayımladığı mesajla kutladı.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"A Milli Kadın Voleybol Takımımız yine tarih yazdı. Milletler Ligi şampiyonluğunun ardından dünya 1 numarası olarak katıldığı 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan'ı finalde yenerek Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları'nı yürekten tebrik ediyorum. Hem kulüpler hem de milli takım düzeyinde Türkiye'nin voleybol ülkesi olmasında emeği geçen sporcu, teknik heyet, yöneticiler ve sporseverleri kutluyorum. Avrupa Şampiyonu olarak bizleri gururlandıran A Milli Kadın Voleybol Takımımızın başarılarının devamını diliyorum."

TÜRKİYE FİNALE NASIL GELDİ?

Organizasyonda C Grubu maçlarının 5’ini de kazanarak adını son 16 turuna yazdıran, Belçika’yı da yenerek çeyrek finale yükseldi. Türkiye, çeyrek finalde Polonya’yı da mağlup etti ve rakiplerine set vermeden yarı finale kadar gelmeyi başaran İtalya ile eşleşti. Son Avrupa Şampiyonu İtalya’yı geriye düştüğü karşılaşmanın sonunda 3-2 yenerek organizasyonda 8’de 8 yapan Filenin Sultanları, 2019 yılında şampiyonluğu kaybettiği Sırbistan’ın finaldeki rakibi oldu.

BİZİM İÇİN 2019’UN RÖVANŞI!

Avrupa Voleybol Şampiyonası, 2019 yılında Macaristan, Polonya, Slovakya ve Türkiye’de düzenlendi. Başkent Ankara’da oynanan yarı final karşılaşmalarında Türkiye Polonya’yı, Sırbistan da İtalya’yı yenerek finale kaldı. Finalde Türkiye’yi 3-2 yenen Sırbistan, şampiyon olurken, milli takım gümüş, İtalya da bronz madalya kazandı. Olimpiyat Oyunları’nda ikincilik ve üçüncülüğü olan Sırbistan’ın dünya şampiyonalarında 2 altın, 1 bronzu, Avrupa şampiyonalarında ise 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalyası bulunuyor.

GUIDETTI ŞİMDİ RAKİBİMİZ

Avrupa Şampiyonası’na 2019 yılında ev sahipliği yapan Türkiye’nin başantrenörlüğünü İtalyan Giovanni Guidetti yapıyordu. Zoran Terzic’in çalıştırdığı Sırbistan, Ankara’daki final karşılaşmasında Guidetti yönetimindeki Türkiye’yi 3-2 yenerek şampiyonluk kupasına uzandı. Sırbistan, Brüksel’de oynanacak finalde parkeye Guidetti yönetiminde çıkacak.

Filenin Sultanları ise eksik tek madalyası altına, Sırbistan’ı daha önce dünya şampiyonu yapan İtalyan Daniele Santarelli ile ulaşmaya çalışacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin