Türkiye sineması Sırbistan'da

20. Palic Avrupa Filmleri Festivali’nde özel bir Türkiye bölümü gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye sineması Sırbistan'da

Sırbistan’ın Palic kentinde 13-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 20. Palic Avrupa Filmleri Festivali’nde özel bir Türkiye bölümü gerçekleştirilecek. Her yıl bir ülke sinemasıyla ilgili özel bölüm düzenleyen festivalin bu yılki konuğu Türkiye olacak.



Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Ankara Sinema Derneği tarafından oluşturulan programda Onur Ünlü’nün yönettiği Sen Aydınlatırsın Geceyi ana yarışmada yer alırken, Uğur Yücel’in filmi Soğuk Parallels and Encounters bölümünde yarışacak. Reha Erdem’in yönettiği Jin, festivalin Çocuk ve Gençlik Bölümü’nde gösterilecek. Yeni Türkiye Sineması bölümü Zeki Demirkubuz’un yönettiği Yeraltı filmiyle açılacak. Bu bölümde ayrıca Kaybedenler Kulübü (Tolga Örnek), Küf (Ali Aydın), Araf (Yeşim Ustaoğlu), Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi (Onur Ünlü) ve Bizim Büyük Çaresizliğimiz (Seyfi Teoman) yer alacak.



Palic Avrupa Filmleri Festivali, bu yıldan itibaren Seyfi Teoman’ın anısına bir ödül verilmesini kararlaştırdı. Seyfi Teoman Özel Ödülü birinci ya da ikinci filmini çeken yönetmenlere verilecek. Seyfi Teoman’ın yönettiği Tatil Kitabı daha önce Palic’te gösterilmiş, yapımcılığını üstlendiği Tepenin Ardı ise geçen yıl Palic’te büyük ödüle layık görülmüştü.



Nurgül Yeşilçay’ın ana jüride yer alacağı 20. Palic Avrupa Filmleri Festivali’ne Türkiye’den Zeki Demirkubuz, Onur Ünlü, Ali Aydın, Yiğit Özşener, Ercan Kesal, Nadir Öperli ve Cenk Alibeyoğlu katılacak.



Festivalde 14 Temmuz akşamı Belgrad Büyükelsi Mehmet Kemal Bozay ve Tanıtma Müşaviri Derya Polat’ın katılacağı bir Türkiye resepsiyonu düzenlenecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin