Türkiye şehitlerini uğurladı! Pençe-Kilit operasyonu şehitleri, gözyaşlarıyla toprağa verildi

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan veteriner sözleşmeli er Fırat Canlı, sözleşmeli erler Yunus Kalkan ve Doğukan Korkmaz toğrağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye şehitlerini uğurladı! Pençe-Kilit operasyonu şehitleri, gözyaşlarıyla toprağa verildi

Afşin Devlet Hastanesi’nin morgundan alınan şehit Fırat Canlı'nın cenazesi, Küçüktatlar Mahallesi'ndeki baba ocağında dua edilip helallik alındıktan sonra mahalle mezarlığına götürüldü. Burada şehit Canlı için tören düzenlendi. Törene, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, milletvekilleri, 2'nci Zırhlı Tugay Komutanı Albay Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye şehitlerini uğurladı! Pençe-Kilit operasyonu şehitleri, gözyaşlarıyla toprağa verildi

Kılınan cenaze namazının ardından Fırat Canlı'nın Türk bayağına sarılı tabutu, askerler tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.

Türkiye şehitlerini uğurladı! Pençe-Kilit operasyonu şehitleri, gözyaşlarıyla toprağa verildi - Resim : 2

Cenazere güçlükle ayakta duran şehidin annesi Zahide Canlı, "Cumhurbaşkanım oğlumun kanını yerde koyma" dedi. 

Şehit Sözleşmeli Er Yunus Kalkan da son yolcuğuna uğurlandı

Irak'ın kuzeyinde düzenlenen 'Pençe- Kilit Operasyonu'nda PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Yunus Kalkan (21), memleketi Hatay'ın Yayladağı ilçesinde toprağa verildi.

Sözleşmeli Piyade Er Yunus Kalkan’ın cenazesi Hatay'ın Yayladağı ilçesi mezarlık kompleksinde getirildi. Burada düzenlenen törene Hatay Valisi Rahmi Doğan, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, ailesi ve vatandaşlar katıldı. Bekar olduğu belirtilen şehit Kalkan’ının cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Yayladağı Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Türkiye şehitlerini uğurladı! Pençe-Kilit operasyonu şehitleri, gözyaşlarıyla toprağa verildi - Resim : 3

Cenazede güçlükle ayakta duran abla Birgül Çevik asker selamı ile kardeşini son yolculuğuna uğurlarken, vatandaşlar da tekbir getirip, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı. 

Türkiye şehitlerini uğurladı! Pençe-Kilit operasyonu şehitleri, gözyaşlarıyla toprağa verildi - Resim : 4

Zonguldak şehidine veda

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin roketatar saldırısı sonucu şehit olan 22 yaşındaki piyade sözleşmeli er Doğukan Korkmaz da son yolculuğuna memleketi Zonguldak’ta uğurlandı.

Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel oldu aktı.

Türkiye şehitlerini uğurladı! Pençe-Kilit operasyonu şehitleri, gözyaşlarıyla toprağa verildi - Resim : 5

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin