Türkiye seçim sonuçlarını konuşuyor! Peki Twitter'ın partisi hangisi oldu?

1 Kasım akşamı Twitter'da paylaşım istilası yaşandı...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye seçim sonuçlarını konuşuyor! Peki Twitter'ın partisi hangisi oldu?

Türkiye’de 7 Haziran genel seçimleri sonucunda koalisyon yapılamaması üzerine; yaklaşık 5 ay sonra yeniden seçime gidildi.



1 Kasım 2015; siyasi ve ekonomik çevreler kadar; halk arasında da yoğun bir iletişimi karşılayan bir gün oldu. Özellikle twitterda takip edilmesi güç paylaşım istilası yaşandı.



ITS Medya, 1 Kasım akşamı Twitter'daki seçim atmosferini yorumladı.



İşte, sonuçlar:



Seçim Atmosferi Twitter’da



Partiler, seçmenler ve takipçilerin aynı arenada buluştuğu twitterda 1 Kasım seçim günü #secim2015 ve #oykullan etiketleri ile yarım milyondan fazla tweet atıldı. Oylar açıklandıktan sonra ilk 4’ü dolduran partiler de twitterda adeta yarıştılar.



Twitter’ın Partisi



1 Kasım seçimlerinden %49,48 sonuçla galip çıkan ve hükümeti tek başına kuracağı belirlenen Adalet ve Kalkınma Partisi 1 Kasım günü twitterda da ilk sırada idi.



Dijital medya takibi ve analizleri ile sektörde ölçümlemeler yapan ITS Medya’nın 1 Kasım günü verilerine bakıldığında; seçim ile ilgili yorumlarda en fazla tweet AK Partinin oldu. 



AKP’nin seçim sürecini değerlendiren 11 binden fazla tweeti kullanıcılara ulaşırken; HDP 800’e yakın civarı ile ikinci sırada idi. Seçime özel yorumlar ile CHP 683 tweet ile haber olurken; MHP’de bu sayı 566 olarak raporlandı.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin