Türkiye savaşa girecek mi? Asıl amaç İran ve Türkiye'yi savaşa çekmek mi? Ortadoğu Uzmanı Prof. Hasan Koni'den MedyaTava TV için çok önemli açıklama geldi

İsrail ve Hamas arasında yaşanan çatışmalar 18. gününe girerken ölü sayısı 5 binin üzerine çıktı. Konu ile ilgili MedyaTava TV'ye açıklama yapan Ortadoğu Uzmanı Prof. Dr. Hasan Köni Türkiye, İran, İsrail ve Hamas ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Prof. Köni, "Türkiye ve İran üzerinden bir tuzak mı kuruluyor?" sorusuna ise çok kritik yanıtlar verdi.

Google Haberlere Abone ol

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan ve her geçen gün şiddeti artan çatışmalar konusunda Siyaset Bilimci, İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Köni önemli açıklamalarda bulundu.

MedyaTava TV'ye özel açıklamalarda bulunan Prof. Köni, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmanın iki devletli çözüm kapsamında egemen ve bağımsız bir Filistin devleti kurulamamış olmasından kaynaklandığını söyledi. Ortadoğu’da kalıcı barışı sağlamanın öncelikleri arasında olduğunu ifade eden Prof. Köni, İsrail-Filistin sorununun çözümü için bu çizgide bir  garantörlük modeli önerdi. 

BİR TUZAK MI KURULUYOR?

"Kahire’de gerçekleştirilen Barış Zirvesi sonucunda katılımcı ülkelerin İsrail’e karşı herhangi bir boykot kararının alınmamasının ardından spekülatif yorumlar yapıldığı ve bu bakış açısıyla bakıldığında asıl amaç Türkiye ve İran üzerinden bir tuzak mı kuruluyor?" sorusu üzerine Prof. Köni şöyle yanıt verdi: 

"Türkiye’ye herhangi bir tuzak kurulmadı. Türkiye olanları kınadı ve tavrını değiştirmedi. Diplomatik açıdan çatışmaya girmedi, sadece kamuoyu açısından bir takım yorumlarda bulunuldu. Türkiye’de bulunan Hamas gruplarını ve liderini ülkeden gönderdi. NATO ülkesi olan Türkiye Batı’yı karşısına istemiyor. İran da Asya’daki etkinliğini korumak istiyor. İran savaşa girerse Kafkasları zor duruma sokar ve yayıldığı alanlardaki durumunu kaybeder."

Prof. Köni ile röportajın tamamını MedyaTava TV'nin YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin