Türkiye'nin ilk stop motion reklamı yayında

GittiGidiyor.com, Türkiye’de ilk kez stop motion tekniğiyle çekilen reklam filmini tanıttı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin ilk stop motion reklamı yayında

60 kişilik bir ekibin 3 gün süren yoğun çalışmasıyla tamamlanan GittiGidiyor.com'un reklam filminde, yaklaşık bin kare fotoğraf kullanıldı. Stop motion tekniğiyle çekilen filmde yer alan tüm fotoğraflar, objelerin ve oyuncuların her karede yer değiştirmesiyle oluşturuldu. Her saniyesi için 20 kare fotoğrafın ve yaklaşık 250 ürünün kullanıldığı reklam filminin müziğini ise Yasemin Mori besteleyip seslendirdi.



Uzun soluklu bir post prodüksiyon aşamasının ardından toplam 39 saniye ile son halini alan reklam filminin açılış planında kurulan dekor ve yerleştirilen çimler teker teker kaldırılarak fotoğrafları çekildi. Ardından uçarak gelen oyuncu için sete bir vinç sistemi kuruldu ve yeşil iplere asılı oyuncu, vinç yardımıyla havaya kaldırıldı. Daha sonra ipler silindi ve oyuncunun kusursuzca havadan süzülerek yere iniyormuş gibi görünmesi sağlandı.



Ev içindeki planda ise bisiklet kullanan oyuncuya hareket ediyormuş etkisi verebilmek için tüm dekor her karede on santim sağa hareket ettirilerek çekilen fotoğraflar kullanıldı. Saç, makyaj ve kostüm departmanlarının özenli çalışmasının ardından çok sayıda kostüm ve aksesuar kullanılarak kıyafetlerin değiştiği kareler çekildi. Mutfak planında yine mutfak dolapları ve mutfak ürünleri her karede değiştirilerek tek tek fotoğraflandı. Set aşamasında toplam 6 bin 594 fotoğraf çekildi.



Alice BBDO Reklam Ajansı imzalı reklam filmi:








Sıradaki Haber İçin Sürükleyin