Türkiye merkezli depremlerde yüzlerce Suriyeli hayatını kaybetti. Suriyelilerin cenazeleri ülkelerine gönderilerek burada toprağa verildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde bin 500 dolayında Suriyeli hayatını kaybetti. Suriyelilerin cenazeleri ülkelerine gönderilerek burada toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye merkezli depremlerde yüzlerce Suriyeli hayatını kaybetti. Suriyelilerin cenazeleri ülkelerine gönderilerek burada toprağa verildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşuyor.

Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi altında sınır kapısı önünde sıra oluşturan Suriyeliler, tek tek kayıtları alındıktan sonra ülkelerine geçiş yapıyor.

Suriyelilerden bazıları, enkaz altında kalanlar için arama kurtarma çalışmalarına katılmak, bazıları ise depremden etkilenen yakınlarını ziyaret etmek için sınırdan geçiş yaptıklarını kaydetti. Yaklaşık 2 bin Suriyelinin, depremin meydana geldiği günden beri Suriye'ye geçiş yaptığı bildirildi.

Türkiye’de depremde hayatını kaybeden 1500 dolayında Suriyelinin de yakınları tarafından ülkelerine götürülüp, toprağa verildiği ifade edildi.

Suriye’ye insani yardımlar da Cilvegözü Sınır Kapısı üzerinden depremzedelere ulaştırılıyor. Gıda ve hijyen malzemesi yüklü TIR’lar sınırı geçip Bab-El Hava Sınır Kapısı'na gidiyor. Yardımlar, buradan da depremzedelerle buluşturuluyor.

Kaynak: DHA
Etiketler suriyeli deprem enkaz
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin